Recept voor minitaartjes met kokosroom en chocolade. Een heerlijk dessert voor Internationale Vrouwendag

Desert delicios pentru Ziua Internațională a Femeii Tips voor het kweken van bloemen

  • Recept voor minitaartjes met kokosroom en chocolade
  • Welke ingrediënten heb je nodig?
  • Wat is de bereidingswijze?

Het recept voor minitaartjes met kokosroom en chocolade is eenvoudig en je hebt er niet veel ingrediënten voor nodig. Hier zijn de stappen die u moet volgen om ervan te genieten!

Recept voor minitaartjes met kokosroom en chocolade

Bereid deze minitaartjes met knapperig deeg en heerlijke kokos- en chocoladevulling voor deze bijzondere dag. Ze zijn heerlijk en zullen je smaakpapillen verrassen.

Ingrediënten:

Voor de korst:

-1 ¼ kopjes gemalen spijsverteringskoekjes

-5 eetlepels gesmolten boter

-2 eetlepels kristalsuiker

Voor de kokosroom:

-1 kopje kokosmelk

-1/3 kopje kristalsuiker

-2 eetlepels maïsmeel

-een theelepel vanille-extract

-optioneel: een theelepel kokosessence

Voor de chocoladelaag:

-1 kopje gesmolten pure chocolade

-1/4 kop kokosmelk

Optionele decoratie:

-kokosnoot vlokken

-stukjes chocolade

Methode van voorbereiden:

Meng in een kom de gemalen koekjes, de gesmolten boter en de kristalsuiker tot alles goed gemengd is. Giet het mengsel in de minitaartvormpjes en druk de bodem en zijkanten goed aan. Zet de vormpjes ongeveer 30 minuten in de koelkast om uit te harden.

Meng in een kom de kokosmelk, kristalsuiker en maïsmeel tot alles goed gemengd is. Zet de pan op middelhoog vuur en kook het mengsel, onder voortdurend roeren, tot het begint in te dikken.

Zodra het is ingedikt, haal je het van het vuur en voeg je het vanille-extract en de kokosnoot-essence toe, indien gebruikt. Laat iets afkoelen en giet vervolgens de kokosroom in de voorbereide korstjes. Zet ze terug in de koelkast om volledig af te koelen.

Smelt in een andere kom de pure chocolade en de kokosmelk op laag vuur, onder voortdurend roeren, tot alles goed gemengd is. Haal de taartjes uit de koelkast en giet de chocoladelaag voorzichtig over de kokosroom. Je kunt desgewenst versieren met kokosvlokken en chocoladestukjes.

Laat de taartjes minimaal een uur in de koelkast afkoelen, of totdat de chocoladelaag volledig is uitgehard. Serveer en geniet ervan en heerlijk! Goede eetlust!

Lees ook:

Princess Roses