Recept voor loempia’s. Ze zullen erin slagen uw smaakpapillen te verrassen

Preparat delicios Tips voor het kweken van bloemen

  • Recept voor loempia’s
  • Welke ingrediënten heb je nodig?
  • Wat is de bereidingswijze?

Het recept voor loempia’s is eenvoudig en zal zeker in de smaak vallen. Hier zijn de stappen die u moet volgen om van een smakelijke maaltijd te genieten!

Recept voor loempia’s

Deze loempia’s zijn heerlijk als aperitiefhapje of als onderdeel van een grotere Aziatische maaltijd.

Ingrediënten:

Voor de vulling:

-200 g garnalen, schoongemaakt en in kleine stukjes gesneden

-200 g kipfilet, in dunne reepjes gesneden

-1 kleine ui, fijngehakt

-2 teentjes knoflook, fijngehakt

-1 grote wortel, julienne gesneden

-1/2 rode paprika, julienne gesneden

-1/2 groene paprika, julienne gesneden

-1/2 gele paprika, julienne gesneden

-50 g champignons, fijngehakt

-2 eetlepels olijfolie

– hoog

-pijper

-1 theelepel vers geraspte gember

Andere ingrediënten:

-12 vellen rijstnoedels (vellen voor loempia’s)

-warm water om de rijstnoedelvellen te laten weken

– olie om te frituren

Methode van voorbereiden:

Verhit de olijfolie in een grote pan en voeg de ui en knoflook toe. Bak ze goudbruin. Voeg de kipfilet en garnalen toe en kook tot ze lichtbruin zijn. Voeg de wortel, paprika en champignons toe. Kook ze 2-3 minuten, tot de groenten een beetje zacht worden. Breng op smaak met zout, peper en geraspte gember.

Haal de vulling uit de pan en laat iets afkoelen voordat je hem gebruikt voor de loempia’s.

Week de rijstnoedelvellen gedurende 20-30 seconden in lauw water tot ze zacht en soepel zijn. Leg ze op een keukenhanddoek en laat ze uitlekken. Plaats een kleine hoeveelheid vulling op de bodem van elk rijstnoedelvel.

Rol de zijkanten van het vel rijstnoedels over de vulling en rol vervolgens van onder naar boven tot een klein pakketje. Zorg er tijdens het rollen voor dat het pakket strak zit, maar niet zo strak dat je het vel rijstnoedels breekt.

Ga door met het proces totdat je alle vulling hebt gebruikt. Verhit de olie in een diepe koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de gebakken loempia’s toe aan de hete olie tot ze goudbruin en knapperig zijn en draai ze gelijkmatig om.

Leg ze op keukenpapier om overtollige olie te verwijderen. Serveer de loempia’s warm met je favoriete sauzen zoals chilisaus, sojasaus of . Goede eetlust!

Lees ook:

Princess Roses