Recept voor Leurdetaart. Een heerlijk en eenvoudig gerecht voor de vastenperiode

Preparat gustos pentru masa de post Tips voor het kweken van bloemen

  • Recept voor Leurdetaart
  • De ingrediënten die je nodig hebt
  • Methode van voorbereiden

Dit fastfood is niet alleen vullend, maar zit ook boordevol voedingsstoffen, waardoor het een perfecte optie is voor vastendagen of voor wie een lekker vegetarisch alternatief wil. Hier zijn de stappen die u moet volgen om ervan te genieten!

Recept voor Leurdetaart

ingrediënten

Voor het deeg:

-500 g bloem

-200 ml warm water

-50 ml olie

-1 theelepel zout

-1 theelepel suiker

-1 pakje droge gist (7 g) of 25 g verse gist

Voor de vulling:

-300 g verse leurde

-2 middelgrote uien

-50 ml olie voor tempereren

– hoog

-pijper

-optioneel: andere aromatische kruiden (peterselie, dille)

Om de bakplaat in te vetten:

-olie

Methode van voorbereiden

Los in een grote kom de gist en de suiker op in het lauwe water en laat het mengsel ongeveer 10 minuten staan, totdat het begint te borrelen. Voeg de gezeefde bloem en het zout toe aan het gist-watermengsel.

Giet geleidelijk de olie erbij en kneed het deeg tot het glad en elastisch wordt. Dek af en laat ongeveer een uur rijzen op een warme, tochtvrije plaats, of tot het volume verdubbeld is.

Was de leurd en hak hem fijn. Maak de uien schoon, snipper ze fijn en bak ze in de olie tot ze glazig zijn. Voeg de gehakte leurda toe aan de ui en bak een paar minuten samen, tot de ui en leurda zacht worden. Breng op smaak met zout en peper.

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Verdeel het gerezen deeg in twee gelijke delen. Rol het eerste deel uit op een licht met bloem bestoven oppervlak tot je een vel hebt ter grootte van je pan. Vet de bakplaat in met olie en plaats het vel deeg.

Verdeel de leurdevulling gelijkmatig over het deeg. Rol het tweede deel van het deeg uit, bedek de vulling en sluit de randen af. Prik met een vork gaatjes in de bovenkant van het deeg, zodat de stoom kan ontsnappen.

Bak de taart in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 30-35 minuten of tot het oppervlak goudbruin en knapperig is. Laat de taart iets afkoelen voordat je hem aansnijdt. Hij kan warm of op kamertemperatuur worden geserveerd en is uitstekend als aperitief of als onderdeel van een hoofdmaaltijd. Goede eetlust!

Lees ook:

Princess Roses