Recept voor Lentcake. Een smakelijk dessert, perfect voor deze periode

Desert gustos pentru post Tips voor het kweken van bloemen

  • Recept voor Lentcake
  • Welke ingrediënten heb je nodig?
  • Wat is de bereidingswijze?

Het recept voor Lentetaart is eenvoudig en je hebt er niet veel ingrediënten voor nodig. Hier zijn de stappen die u moet volgen om ervan te genieten!

Recept voor Lentcake

ingrediënten

-500 g witte bloem en een beetje meer om te bestrooien

-7 g droge gist

-250 ml amandelmelk of een andere plantaardige melk

-100 g suiker

-75 ml kokosolie of andere plantaardige olie

– geraspte schil van een citroen of sinaasappel

-1 theelepel vanille-essence

-1/2 theelepel zout

-optioneel: 100 g rozijnen

-optioneel: 100 g gehakte walnoten

-optioneel: 1 lepel kaneel

Methode van voorbereiden

Verwarm de amandelmelk in een kleine steelpan tot deze lauw is, haal dan van het vuur en roer de droge gist erdoor. Laat 5-10 minuten staan ​​totdat de gist begint te activeren.

Meng in een grote kom de bloem, suiker, citroen- of sinaasappelschil, vanille-extract en zout. Voeg de gegiste amandelmelk en kokosolie toe aan de droge ingrediënten. Meng tot je een glad deeg krijgt. Als het deeg te plakkerig is, voeg dan een beetje bloem toe.

Voeg bij gebruik rozijnen, walnoten en kaneel toe aan het beslag en meng goed om gelijkmatig te verdelen. Dek de kom af met een schone theedoek en laat het deeg op een warme plaats ongeveer 1-2 uur rijzen, of tot het in volume verdubbeld is.

Nadat het deeg is gerezen, strooit u een beetje bloem op het werkoppervlak en legt u het deeg erop. Kneed het deeg lichtjes om het te ontgassen. Verdeel het in drie gelijke delen en vorm drie lange rollen.

Vlecht de drie rollen tot een broodje en plaats ze in een ingevette of met bakpapier beklede taartvorm. Laat de cake nog eens 30-60 minuten rijzen, totdat hij iets in volume is toegenomen.

Verwarm de oven tot 180 graden Celsius. Als je wilt, kun je de scone bestrijken met een beetje plantaardige melk, zodat hij tijdens het bakken een mooi korstje krijgt. Bak de scone in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 30-40 minuten of tot hij mooi bruin is.

Laat de scone een paar minuten in de pan afkoelen en zet hem dan op een rooster om af te koelen. De Lentetaart is klaar om geserveerd te worden! Je kunt ervan genieten zoals het is, of met jam, jam of een andere favoriete topping. Goede eetlust!

Lees ook:

Princess Roses