Recept voor kweepeer-perentaart. Een heerlijk gerecht voor de vastenperiode

Preparat gustos pentru masa de post Tips voor het kweken van bloemen

  • Recept voor kweepeer-perentaart
  • Welke ingrediënten heb je nodig?
  • Wat is de bereidingswijze?

Deze lententaart met kweepeer en peer combineert de zoetzure smaak van het fruit met de rijke smaak van de kruiden. Het is perfect voor lenteavonden of wanneer je jezelf wilt trakteren op iets speciaals, maar tegelijkertijd geschikt voor het vasten. Hier zijn de stappen die u moet volgen om van een smakelijk gerecht te genieten!

Recept voor kweepeer-perentaart

ingrediënten

Voor het deeg:

-250 ml warm water

-500 g volkoren of witte bloem, naar keuze

-7 g droge gist (of 15 g verse gist)

-50 ml zonnebloemolie

-1 theelepel suiker

-1 snufje zout

Voor de vulling:

-2-3 grote kweeperen

-2-3 peren (geschikt in maat)

-100 g bruine suiker of een ander favoriet zoetmiddel

-1 theelepel gemalen kaneel

-1/2 theelepel gemalen nootmuskaat (optioneel)

-sap van 1/2 citroen

-2 eetlepels zonnebloemolie of andere olie om in te vetten

Om de taart in te vetten:

-2-3 eetlepels agave- of ahornsiroop

Methode van voorbereiden

Meng in een grote kom het lauwe water met de suiker en de gist. Laat het mengsel ongeveer 5-10 minuten staan, totdat het begint te borrelen. Voeg de olie toe en voeg geleidelijk de bloem gemengd met zout toe, totdat je een homogeen en niet-plakkerig deeg krijgt. Mogelijk moet u de hoeveelheid bloem aanpassen.

Kneed het deeg op een met bloem bestoven oppervlak gedurende ongeveer 5-10 minuten. Doe het deeg terug in de kom, dek het af met een schone handdoek en laat het ongeveer een uur rijzen op een warme plaats, of tot het in volume verdubbeld is.

Maak de kweeperen en peren schoon, verwijder de stekels en snij ze naar eigen voorkeur in kleine blokjes of dunne plakjes. Voeg in een grote pan het fruit, de suiker, kaneel, nootmuskaat, citroensap en 2 eetlepels water toe. Kook op middelhoog vuur, af en toe roerend, tot het fruit zacht en licht gekaramelliseerd is, ongeveer 10-15 minuten. Laat de compositie afkoelen.

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Verdeel het gerezen deeg in twee gelijke delen. Rol het eerste deel uit tot een ronde of vierkante plaat, afhankelijk van de vorm van je pan, en plaats deze in een licht geoliede pan. Verdeel de fruitvulling gelijkmatig over het deeg.

Rol de andere kant van het deeg uit en leg het over de vulling. Verzegel de randen. Voordat u de taart in de oven plaatst, bestrijkt u hem met een beetje agave- of ahornsiroop om hem een ​​glanzend uiterlijk en een mooie kleur te geven. Bak de taart ongeveer 30-35 minuten of tot het oppervlak goudbruin en knapperig is. Laat de peer afkoelen voordat je hem snijdt en serveert. Goede eetlust!

Lees ook:

Princess Roses