Recept voor kokos-perzikcake. Vastendessert voor bijzondere momenten

O felie de prăjitură cu piersici și cocos Tips voor het kweken van bloemen

  • Recept voor kokos-perzikcake
  • ingrediënten
  • Methode van voorbereiden

Hier leest u stap voor stap hoe u dit heerlijke gerecht zelf wilt maken.

Recept voor kokos-perzikcake

ingrediënten

  • 2 kopjes volkorenmeel
  • 1 kopje kokossuiker of favoriete zoetstof
  • 1 kopje kokosmelk
  • 1/2 kopje kokosolie
  • 1 kopje verse perziken, in kleine stukjes gesneden of perziken uit blik zonder toegevoegde siroop
  • 1/2 kop kokosvlokken voor garnering

Methode van voorbereiden

Verwarm de oven voor op 180°C en zet een met bakpapier beklede bakplaat klaar. Meng in een grote kom het volkorenmeel en de kokossuiker.

Voeg de kokosmelk en kokosolie toe aan het bloemmengsel en meng tot een glad mengsel. Verwerk de perzikstukjes in het resulterende deeg.

Giet het beslag in de voorbereide pan en strijk het glad met een spatel. Strooi de kokosvlokken over het deeg.

Bak de cake in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 30-35 minuten of totdat hij de tandenstokertest doorstaat (een tandenstoker die in het midden van de cake wordt gestoken, moet er schoon uitkomen). Laat de cake ongeveer 10 minuten afkoelen in de bakvorm, snijd hem dan in gelijke porties en serveer. Goede eetlust!

Bramencake met peren en kweeperen

ingrediënten

  • 3 eieren
  • 200 g suiker
  • 100 ml plantaardige olie (kan ook kokosolie zijn, voor een intensere smaak)
  • 200 g bloem
  • 50 gram cacao
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel zuiveringszout
  • 1/4 theelepel zout
  • 2 grote peren, geschild en in blokjes
  • 2 grote kweeperen, geschild en in blokjes
  • Balsamicoazijn voor erbij (optioneel)

Methode van voorbereiden

Om te bereiden, begin met het voorverwarmen van de oven op 180°C en beboter of bedek met bakpapier een bakvorm van ongeveer 20×30 cm, bij voorkeur rechthoekig.

Klop in een grote kom de eieren samen met de suiker tot een schuimige en homogene samenstelling ontstaat. Voeg de plantaardige olie toe en meng goed. Meng in een andere kom de bloem, cacao, bakpoeder, zuiveringszout en zout.

Voeg geleidelijk het mengsel van droge ingrediënten toe aan het mengsel van eieren en suiker en meng voortdurend tot je een glad mengsel krijgt. Voeg de in blokjes gesneden peren en kweeperen toe en roer ze voorzichtig door het beslag. Giet het resulterende mengsel in de voorbereide vorm en maak het oppervlak waterpas met een spatel.

Bak de cake in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 30-35 minuten of totdat een cocktailprikker die je in het midden van de cake steekt er schoon uitkomt. Laat de cake volledig afkoelen in de vorm voordat je hem in gelijke stukken snijdt.

Lees ook:

Princess Roses