Recept voor kikkererwtenpastei. De perfecte voorbereiding op het vasten

Preparat gustos pentru masa de post Tips voor het kweken van bloemen

  • Recept voor kikkererwtenpastei
  • Welke ingrediënten heb je nodig?
  • Wat is de bereidingswijze?

Deze kikkererwt is ideaal om variatie toe te voegen aan het vastenmenu, omdat hij boordevol eiwitten en heerlijke smaken zit. Hier zijn de stappen die u moet volgen om van een smakelijk gerecht te genieten!

Recept voor kikkererwtenpastei

ingrediënten

– 400 g ingeblikte of gekookte kikkererwten

-2-3 eetlepels

– het sap van een citroen

-2 teentjes knoflook, geperst

-3-4 eetlepels olijfolie

– hoog

-1/2 theelepel gemalen komijn

-paprika- of chilivlokken, ter decoratie

– water of de vloeistof uit het kikkererwtenblikje, om de consistentie aan te passen

Methode van voorbereiden

Als u kikkererwten uit blik gebruikt, laat ze dan uitlekken en spoel ze goed af onder koud water. Als u ervoor kiest droge kikkererwten te gebruiken, moeten deze een nacht worden geweekt en vervolgens worden gekookt tot ze zacht zijn.

Voeg de kikkererwten, tahini, citroensap, geperste knoflook, zout en komijn toe aan een blender of keukenmachine. Meng op gemiddelde snelheid tot een homogene pasta ontstaat. Voeg tijdens het mixen geleidelijk olijfolie en water of het bewaarde vocht van de kikkererwten toe om de gewenste consistentie te bereiken. Pas indien nodig het zout aan.

Doe de kikkererwtenpastei in een serveerschaal. Maak een kuiltje in het midden en giet er een beetje olijfolie in. Strooi paprika- of chilivlokken voor extra smaak en kleur.

Ter variatie kun je nog andere ingrediënten toevoegen, zoals olijven, geroosterde paprika, basilicum of verse koriander. Goede eetlust!

Tips om te genieten van een heerlijk gerecht

Kikkererwtenpastei, ook wel hummus genoemd, is een heerlijk en gemakkelijk te bereiden recept, perfect voor vastendagen. Volg deze tips om van een heerlijk gerecht te genieten:

– voor een intensere smaak kun je de knoflook lichtjes fruiten voordat je hem aan de kikkererwtenpaté toevoegt;

-kuikenpaté is uitstekend te serveren met vers gesneden groenten, geroosterd brood of als vulling op sandwiches.

Lees ook:

Princess Roses