Recept voor kersenlimoenmuffins. Een dessert waarmee u uw dierbaren verwent

Imagine cu brioșe cu cireșe și lime Tips voor het kweken van bloemen

  • Recept voor kersenlimoenmuffins
  • Een dessert waarmee u uw dierbaren verwent

Muffins zijn zonder twijfel de meest praktische snack die je op tafel kunt zetten, ongeacht of het een dag is waarop je gasten hebt en je ze ergens mee wilt serveren, of dat je ze speciaal voor jou en je dierbaren bereidt.

Recept voor kersenlimoenmuffins

We raden u aan de meest spectaculaire te proberen, waarmee u uw dierbaren op hun rug zult zetten. Dit is het recept voor gemarmerde muffins.

ingrediënten

Voor de muffins:

  • 3 eieren;
  • 500 ml melk;
  • 100 ml olie;
  • 350 g suiker;
  • 500-520 gr bloem;
  • 15 g bakpoeder;
  • 1 snufje zout;
  • 2 theelepels vanille-essence;
  • geraspte schil van 1/2 limoen;
  • kersen.

Room:

  • 250 gram mascarpone;
  • 2 eetlepels poedersuiker;
  • 1 theelepel vanille-essence;
  • geraspte schil van 1/2 limoen.

Methode van voorbereiden

Om te bereiden met kersen, mascarponecrème en limoen moeten we eerst de kersen aanpakken, deze wassen we zorgvuldig, verwijderen de pitten en laten uitlekken.

Vervolgens nemen we de eieren, scheiden ze en mengen de dooiers met de suiker tot ze in volume verdubbelen. Dus uiteindelijk krijgen we een lichte crème. We gaan nu voor de eiwitten zorgen, die we met een beetje zout opkloppen en over de dooiers verwerken.

Vervolgens doen we de olie in een dun draadje en mixen we altijd op lage snelheid, daarna de essence, de geraspte limoenschil en de melk. Hier gaan we het bakpoeder en de bloem geleidelijk aan toevoegen, totdat we een samenstelling krijgen van de consistentie van de cake.

We nemen een speciaal bakje voor muffins en doen papier in de formulieren, en voegen dan 3/4 toe met de bovenstaande compositie, terwijl we er kersen bovenop leggen en ze in de hete oven leggen.

We laten ze ongeveer 25-30 minuten in de oven bakken, totdat ze goudbruin worden, en nadat ze klaar zijn, laten we ze staan ​​en laten ze goed afkoelen.

De laatste stap blijft die waarin we de crème gaan verzorgen. We nemen dus de mascarponecrème en mengen deze met poedersuiker en brengen deze op smaak met vanille-essence en geraspte limoenschil. Last but not least versieren we met behulp van een decorateur de muffins met de verkregen room.

LEES OOK:

Princess Roses