Recept voor kersen-walnootcake. Heerlijk dessert voor vastendagen

Prăjitură într-o formă rotundă Tips voor het kweken van bloemen

  • Recept voor kersen-walnootcake
  • ingrediënten
  • Methode van voorbereiden

Nu de dagen in volle gang zijn, zijn velen op zoek naar gezonde en heerlijke alternatieven om hun zoetekauw te stillen.

Recept voor kersen-walnootcake

ingrediënten

2 kopjes volkorenmeel

1 kopje kokossuiker of je favoriete natuurlijke zoetstof

1/2 kopje kokosolie of andere plantaardige olie

1 kopje warm water

1 theelepel zuiveringszout

1 theelepel appelazijn

1 kopje zure kersen (vers of ingeblikt)

1/2 kop gehakte walnoten

Methode van voorbereiden

Verwarm eerst de oven voor op 180°C. Meng in een grote kom het volkorenmeel en de kokossuiker. Voeg geleidelijk de kokosolie en het warme water toe en meng voortdurend totdat je een homogene samenstelling krijgt. Voeg de baking soda en appelciderazijn toe en meng goed.

Doe de helft van het mengsel in een ingevette bakplaat en strooi de gehakte walnoten er gelijkmatig over. Bedek met de rest van de compositie en maak het oppervlak waterpas met een spatel.

Plaats de pan in de voorverwarmde oven en bak ongeveer 30-35 minuten of tot de cake goudbruin en gaar is. Nadat het klaar is, laat je het een paar minuten in de pan afkoelen voordat je het in stukjes snijdt en serveert.

Deze kersen-walnootcake is een perfecte keuze om jezelf te verwennen tijdens vastendagen of wanneer je maar wilt voor een gezond en heerlijk dessert. Goede eetlust!

Lees ook:

Princess Roses