Recept voor hummus met pompoen en kikkererwten. Een eenvoudig en snel gerecht, specifiek voor de vastenperiode

Imagine cu hummus cu năut si dovealc Tips voor het kweken van bloemen

  • Recept voor hummus met pompoen en kikkererwten
  • Een eenvoudig en snel gerecht, specifiek voor de vastenperiode

We weten dat het een oosters gerecht is, dat in ons land erg populair is geworden en vaak wordt geconsumeerd. Veel huisvrouwen maken het liever thuis, omdat het veel lekkerder is dan degene die in de winkel is gekocht.

Recept voor hummus met pompoen en kikkererwten

Bovendien behoort hummus tot de nationale gerechten in Libanon, de Palestijnse gebieden, Israël en Syrië.

Dit gerecht wordt echter over de hele wereld verspreid en zeer gewaardeerd. hummus heeft ook talloze gezondheidsvoordelen als het in gematigde hoeveelheden wordt geconsumeerd.

ingrediënten

  • 400 g pompoen;
  • 250 g kikkererwten (gekookt uit blik);
  • 2 eetlepels citroensap;
  • 4 eetlepels extra vierge olijfolie;
  • 1 teentje knoflook;
  • hete paprika (naar smaak);
  • zout (naar smaak);
  • het water.

Methode van voorbereiden

Om pompoen en kikkererwten te bereiden, moet je eerst de pompoen goed wassen en in plakjes snijden.

Vergeet niet dat de pompoen moet worden ontpit, vervolgens in blokjes wordt gesneden en ten slotte in een pan moet worden gedaan met het geschilde en gewassen teentje knoflook, waaraan je ook twee eetlepels olie moet toevoegen om te bakken.

Verwijder vervolgens voor een à-la-cartegerecht de knoflook, bestrooi met paprika naar ieders smaak en voeg af en toe warm water toe, maar alleen zoveel als nodig is.

Als de pompoen gekookt is en het water gezakt is, doe je hem samen met de uitgelekte kikkererwten uit het blik in een kom.

Voeg daarna twee eetlepels citroensap, twee eetlepels olie, een snufje zout toe en meng tot een romige puree is verkregen.

De voordelen van hummus

Als we het hebben over de voordelen van hummus, weten we dat het een oosterse specialiteit is, die traditioneel wordt gemaakt van kikkererwtenpuree, sesam-tahinipasta, olijfolie, citroensap, zout en kruiden zoals knoflook en soms komijn.

Tegelijkertijd kunnen, afhankelijk van de voorkeur, diverse andere ingrediënten aan het hummusrecept worden toegevoegd, zoals champignons, paprika, pepers, basilicum of andere kruiden, naar smaak. En dat is niet alles. Hummus lijkt qua uiterlijk op geslagen bonen.

We weten ook dat hummus een rijke bron is van essentiële omega-3-vetzuren, die het hartsysteem helpen beschermen, en voedingsstoffen uit kikkererwten en tahinisaus. Dit gerecht bevat ijzer, vitamine B6, foliumzuur en aminozuren met een sterke ontstekingsremmende rol.

LEES OOK:

Princess Roses