Recept voor honingpruimcake. Leningsdessert voor het hele gezin

O prăjitură cu pruune și miere Tips voor het kweken van bloemen

  • Honingpruimencake
  • ingrediënten
  • Methode van voorbereiden

Hier leest u hoe u stap voor stap te werk moet gaan om dit heerlijke Lenten-gerecht thuis te maken. Je hebt er niet veel moeite voor nodig en je zult ook niet veel tijd in de keuken doorbrengen.

Het is belangrijk om te vermelden dat je heel voorzichtig moet zijn als het gaat om de bereidingswijze als je wilt dat het resultaat van je dessert aan de verwachtingen voldoet. Het recept is eenvoudig, snel, maar ook heerlijk. Het zal de fijnproevers in uw familie misschien plezieren.

Recept voor honingpruimcake

ingrediënten

  • 250 g verse pruimen, ontpit, in stukjes gesneden
  • 200 g bloem
  • 150 g suiker
  • 100 ml plantaardige olie
  • 100 ml water
  • 3 eetlepels honing
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel vanille-essence
  • Een snufje zout

Methode van voorbereiden

Verwarm de oven voor op 180°C en vet een bakplaat in met olie of gebruik bakpapier. Meng in een grote kom de bloem, suiker, bakpoeder en zout.

Voeg de plantaardige olie, het water en de vanille-essence toe aan het mengsel van de droge ingrediënten en meng tot een gladde massa. Giet het beslag in de voorbereide pan en strijk het gelijkmatig glad.

Verdeel de stukjes pruim gelijkmatig over het beslag in de pan. Verwarm de honing een beetje in de magnetron of in een kleine pan op het vuur, tot hij iets vloeibaar wordt, en giet hem dan gelijkmatig over de pruimen in de pan.

Bak de cake in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 30-35 minuten of tot hij goudbruin is en de tandenstokertest doorstaat (een tandenstoker die in het midden van de cake wordt gestoken, moet er schoon uitkomen).

Laat ongeveer 10 minuten afkoelen in de pan, snijd het vervolgens in gelijke porties en serveer warm of op kamertemperatuur.

Lees ook:

Princess Roses