Recept voor honing-cheesecake. Het ideale dessert voor de paastafel

Prăjitură cu miere și brânză Tips voor het kweken van bloemen

  • Recept voor honing-cheesecake
  • ingrediënten
  • Methode van voorbereiden

Ter voorbereiding op de paasvakantie zullen snoepliefhebbers blij zijn om een ​​origineel recept te ontdekken: kaas, het ideale dessert voor de feesttafel.

Recept voor honing-cheesecake

ingrediënten

  • 200 g bloem
  • 150g ong
  • 100 g honing
  • 200 gram verse koeienkaas
  • 3 eieren
  • 100 gram suiker
  • 1 theelepel vanille-extract
  • Geraspte citroen- of sinaasappelschil
  • Een snufje zout

Methode van voorbereiden

Begin met het bereiden van het deeg. Meng in een kom de bloem met het zout en de koude, in blokjes gesneden boter. Verkruimel de boter door de bloem tot je een fijn, zanderig mengsel krijgt.

Voeg 2 eetlepels honing en een ei toe aan het deeg en kneed tot je een soepel deeg krijgt. Verpak het in huishoudfolie en zet het minimaal 30 minuten in de koelkast.

Maak ondertussen de vulling klaar. Meng in een andere kom de kwark met de suiker, het vanille-extract, de geraspte citroen- of sinaasappelschil en de overige eieren. Homogeniseer de compositie goed. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en vet een taartvorm in met boter of gebruik bakpapier.

Haal het deeg uit de koelkast en rol het voorzichtig in de voorbereide pan, waarbij u de bodem en zijkanten van de pan bedekt. Prik het deeg in met een vork en bak het 10 minuten voor.

Na dit voorbakken giet je de kaasvulling over het warme deeg en zet je de cake terug in de oven. Bak de cake ongeveer 25-30 minuten of tot de vulling stevig en goudbruin is.

Als het klaar is, haal je het uit de oven en laat je het afkoelen in de vorm. Verwarm de rest van de honing een beetje en giet het over de cake voordat je het serveert voor extra smaak.

Lees ook:

Princess Roses