Recept voor gekookte bergmartelaren. De bereiding die op 9 maart uw smaakpapillen zal verrassen

Astăzi, pe 9 martie, sunt sărbătoriți Sfinții 40 de Mucenici din Sevastia Tips voor het kweken van bloemen

  • Recept voor gekookte bergmartelaren
  • Welke ingrediënten heb je nodig?
  • Wat is de bereidingswijze?

Voor vandaag heb ik een recept voorbereid voor gekookte bergmartelaren. Hier zijn de stappen die je moet volgen om te genieten van een heerlijk en gezond gerecht!

Recept voor gekookte bergmartelaren

Vier de traditie van de dag met deze heerlijke lekkernijen. Je kunt ze eten met je familie en vrienden, omdat je indruk op ze zult maken.

ingrediënten

Voor het deeg:

-500 g bloem

-200 ml warm water of warme melk

-25 g verse gist of 7 g droge gist

-2 eetlepels suiker

-1 theelepel zout

– geraspte schil van een citroen of sinaasappel

-50 ml olie

Voor de siroop:

-500 ml water

-200-300 g suiker

– de schil van een citroen of sinaasappel

-1-2 kaneelstokjes

-2-3 kruidnagels

– essentie van vanille of rum

Serveren:

– gemalen walnootpitten

– optioneel: poedersuiker

Methode van voorbereiden:

Meng in een kleine kom de gist met een lepel suiker en een beetje water of warme melk van de genoemde totale hoeveelheid. Laat het mengsel ongeveer tien minuten staan, totdat het begint te borrelen.

Zeef de bloem in een grote kom en voeg het zout en de geraspte citroen- of sinaasappelschil toe. Voeg aan het bloemmengsel de geactiveerde gist, de rest van het water of de warme melk toe en begin met kneden.

Wanneer het deeg zich begint te vormen, voeg je geleidelijk de olie toe en kneed je tot het deeg elastisch wordt en niet meer aan je handen plakt. Mogelijk moet u de hoeveelheid bloem of vloeistof aanpassen. Bedek de kom met een schone handdoek en laat het deeg op een warme plaats rijzen tot het in omvang is verdubbeld, ongeveer een uur tot anderhalf uur.

Nadat het gerezen is, verdeel je het deeg in kleine stukjes, die je in dunne sliertjes rolt. Maak elk koord in de vorm van oneindigheid of figuur 8, die de lichamen van de martelaren symboliseert.

Kook water in een grote pan. Voeg de suiker, citroen- of sinaasappelschil, kaneel en kruidnagel toe. Voeg de marjoleinen toe aan de kokende siroop en laat ze ongeveer 15-20 minuten sudderen, of tot ze opzwellen en zacht worden.

Schakel de martelaren uit met een schop. Doe ze in een kom of op een bord. Voeg naar smaak vanille-essence of rum toe over de martelaren. Strooi gemalen walnoten over de gekookte martelaren. Als je wilt, kun je ook een beetje poedersuiker toevoegen voor extra zoetheid. Goede eetlust!

Lees ook:

Princess Roses