Recept voor de lunch: gepaneerde vis in bierkorst

Recept voor de lunch: gepaneerde vis in bierkorst Tips voor het kweken van bloemen

De zoektocht naar de beste ingrediënten om het knapperigste en lekkerste deeg te creëren houdt nooit op. Het gebruik van bier is een populaire optie omdat het de broodkorst knapperiger maakt. Uit onderzoek is gebleken dat bier een aparte smaak geeft.

Carbonatatie maakt bier zuur. In combinatie met bloem helpt de zuurgraad de vorming van gluten te voorkomen, waardoor het deeg taai wordt tijdens het bakken. De suikers in het bier dragen er in grote mate toe bij dat het bierbeslag goudbruin wordt en een rijkere smaak heeft vergeleken met beslag op waterbasis. Al deze factoren zorgen samen voor de Maillard-reactie, een proces waarbij de toepassing van warmte op suiker en aminozuren de verschillende smaken, texturen en aroma’s van de ingrediënten van een gerecht naar voren brengt, waardoor ze met elkaar in wisselwerking staan ​​en een compleet andere smaak creëren. .

Zodra het bier in de hete olie komt, ontsnappen de luchtbellen en ontstaat er een uitzetting van het deeg. Daarom vormt zich een korst met een poreuze, dadelachtige textuur die gemakkelijk breekt vanaf de eerste hap. Wat ervoor zorgt dat deze belletjes niet onmiddellijk barsten, zijn de schuimmiddelen voor bier, waarvan sommige eiwitten zijn. Ze beschermen de belletjes door er een dunne film omheen te vormen en absorberen de meeste hitte, zelfs als de olie hoge temperaturen bereikt, waardoor het deeg goudbruin en knapperig wordt.

Zie ook:

Aan de andere kant blijven het vlees of de groenten binnen op een normaal tempo garen zonder te verbranden of uit te drogen. Omdat alcohol nog sneller verdampt dan water, duurt het niet lang voordat het bierbeslag kookt. Het verkort niet alleen de kooktijd, maar je voorkomt ook dat het gerecht te gaar wordt.

Zoals ik al zei, zijn er echter risico’s verbonden aan het gebruik van bier om de korst voor te maken. Ten eerste: vertrouw er niet alleen op vanwege de smaak. Breng het gerecht op smaak. Zorg ervoor dat je het mengsel niet langer van tevoren maakt, omdat het dan niet meer hetzelfde werkt, doordat het de zuurgraad verliest, en je een vochtige, zachte korst krijgt.

Ingrediënten voor twee porties

120 g bloem

175 g visfilet

1 eiwit

160 ml bessen

hoog

2 gram bakpoeder

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:

Hoe gepaneerde vis te maken

Meng de bloem, het bakpoeder en het bier in een kom. Klop het eiwit stijf schuim en voeg het met lichte bewegingen toe aan de biersamenstelling.

Je zout de vis naar smaak, doopt hem in het biermengsel en schudt hem vervolgens voorzichtig.

Bak de filets aan beide kanten bruin in de hete olie. Leg ze op keukenpapier om overtollige olie te absorberen.

FOTO: Shutterstock

Princess Roses