Recept voor de beste zelfgemaakte zoete popcorn ter wereld

Receita da melhor pipoca doce caseira do mundo Tips voor het kweken van bloemen

Na een lange werkdag of een drukke week gaat er niets boven ontspannen op de bank, alleen of met het gezin, genieten van een goede filmsessie in . En wat is er nou lekkerder bij een goede film of serie dan een zoet en lekker tussendoortje? Popcorn!

Popcorn, bekend om zijn zoute of zoete smaak, gemaakt van maïskorrels, is de populairste snack in de bioscoop en bij thuissessies.

In dit recept tillen we conventionele popcorn naar een nieuw niveau door een dun laagje zelfgemaakte karamel toe te voegen, wat zorgt voor een onweerstaanbare zoete toets.

Ingrediënten

  • 4 handenvol maïs (ongeveer 60 g per persoon)
  • 80-100 g suiker
  • 50 ml water
  • 1 eetlepel olie

Hoe karamelpopcorn in een pan te bereiden

  1. Verhit in een pan een eetlepel olie op hoog vuur. Als het warm is, zet je het vuur middelhoog en voeg je maïs toe om zoete popcorn te maken. Het is het beste om het beetje bij beetje toe te voegen, zodat alle granen goed bedekt zijn met de olie.
  2. Als je na een paar minuten de maïs niet meer hoort ploffen, is de popcorn klaar. Zet apart in een grote kom en herhaal het proces totdat alle maïs opgebruikt is.
  3. Terwijl je de popcorn maakt, bereid je de karamel voor. Voeg in een koekenpan op middelhoog vuur de suiker toe en voeg 50 ml water toe. Roer goed totdat de suiker oplost en het mengsel begint te koken en een karamelkleur krijgt.
  4. Zet na ongeveer 2 minuten het vuur uit en voeg de vers gemaakte popcorn toe aan de pan met de karamel. Meng goed zodat alle popcorn bedekt is met karamel.
  5. Breng de popcorn over naar een bakplaat bekleed met bakpapier. In eerste instantie wordt de popcorn samengeperst, maar naarmate deze afkoelt, kan deze gemakkelijk met uw handen worden gescheiden.
  6. Serveer en geniet!

Conclusie

Thuis zoete karamelpopcorn bereiden is snel en eenvoudig, in slechts 5 minuten heb je een heerlijk tussendoortje waar je tijdens je volgende filmsessie van kunt genieten. Als je wilt, kun je de popcorn ook zonder olie in een koekenpan met antiaanbaklaag maken, het resultaat zal net zo onweerstaanbaar zijn!

Princess Roses