- Recept voor crème van brandnetelsoep
- De ingrediënten die je nodig hebt
- Methode van voorbereiden
Het recept voor brandnetelsoep is eenvoudig en je hebt er niet veel ingrediënten voor nodig. Het is een voedingsmiddel dat uw smaakpapillen zal verrassen. Hier zijn de stappen die u moet volgen om ervan te genieten!
Recept voor crème van brandnetelsoep
Romige brandnetelsoep is heerlijk en wil je vaker maken. Je kunt dit gerecht op elk gewenst moment maken, omdat het zo eenvoudig is. Bovendien is deze voeding erg gezond en smakelijk. Wij vertellen je stap voor stap hoe je het moet bereiden.
Ingrediënten:
-500 g verse brandnetels
-1 middelgrote ui, gehakt
-2 teentjes knoflook, fijngehakt
-2 middelgrote aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
-1 liter groentesoep of water
-2 eetlepels olijfolie of boter
– hoog
– versgemalen zwarte peper, naar smaak
-optioneel: zure room of Griekse yoghurt
-optioneel: croutons
Methode van voorbereiden
Verhit de olijfolie of boter in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot ze zacht en licht goudbruin zijn, ongeveer 5-7 minuten. Voeg de in blokjes gesneden aardappelen en brandnetels toe aan de pan en meng met de ui en knoflook. Bak ze 2-3 minuten, af en toe roeren.
Giet het water over het mengsel in de pot. Voeg naar smaak zout en peper toe. Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat het mengsel ongeveer 15-20 minuten koken tot de aardappelen gaar zijn.
Nadat de ingrediënten gekookt zijn, pureer je het mengsel met een staande blender of een gewone blender tot je een romige consistentie krijgt. Doe de brandnetelroomsoep in de pan en verwarm op laag vuur gedurende 5 minuten, af en toe roerend.
Pas indien nodig de smaak aan met peper en zout. Serveer de brandnetelroomsoep warm met zure room of Griekse yoghurt en eventueel croutons. Goede eetlust!
Lees ook: