Recept voor champignons in biersaus. Het is eenvoudig en heerlijk

iuperci cu sos Tips voor het kweken van bloemen

  • Recept voor champignons in biersaus
  • Het is eenvoudig en heerlijk

Voor familiediners worden eenvoudige voorbereidingen aanbevolen, zodat u zoveel mogelijk tijd met uw geliefde kunt doorbrengen. Onderstaande is ideaal omdat de bereiding weinig tijd kost en kan worden gegeten met andere groenten of een lekkere biefstuk.

ingrediënten

  • 500 g verse champignons, schoongemaakt en in vieren of in plakjes gesneden
  • 1 middelgrote ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 1 eetlepel boter
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 200 ml bier (bij voorkeur puur)
  • 200 ml vloeibare room
  • Zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
  • 1 eetlepel verse gehakte peterselie, voor garnering (optioneel)

Methode van voorbereiden

Verhit de boter en olijfolie in een grote koekenpan of pan op middelhoog vuur. Voeg de gesnipperde ui toe en bak tot hij zacht en doorschijnend is, ongeveer 3-4 minuten. Voeg de gehakte knoflook toe en bak samen met de ui nog 1-2 minuten, tot het geurig is.

Voeg de plakjes toe aan de pan en kook ongeveer 5-7 minuten, tot ze zacht worden en in volume afnemen. Nadat de groenten gekookt zijn, giet je het bier in de pan en laat je het 2-3 minuten sudderen, zodat de alcohol kan verdampen en de smaken intenser worden.

Zet het vuur laag en voeg de vloeibare room toe aan de pan. Roer goed om alle ingrediënten te combineren en laat de saus 5-7 minuten sudderen, tot hij iets dikker is. Proef de saus en breng op smaak met peper en zout.

Garneer de champignons in biersaus met vers gehakte peterselie, indien gewenst, en serveer warm met toast of gebakken aardappelen.

LEES OOK:

Princess Roses