Recept voor carrotcake. Een heerlijk dessert voor de vastenperiode van Pasen

Desert delicios pentru post Tips voor het kweken van bloemen

  • Recept voor carrotcake
  • Welke ingrediënten heb je nodig?
  • Wat is de bereidingswijze?

Het recept voor carrotcake is eenvoudig en je hebt er niet veel ingrediënten voor nodig. Het is echt een gerecht dat uw smaakpapillen zal verrassen. Hier zijn de stappen die u moet volgen om ervan te genieten tijdens de paasvastenperiode!

Recept voor carrotcake

Deze Lenten Carrot Cake is smaakvol, luchtig en perfect om van te genieten tijdens of tijdens de vastentijd. Het is gemakkelijk te bereiden en zal zeker gewaardeerd worden door iedereen die ervan proeft.

Ingrediënten:

Voor de bovenkant:

-2 kopjes geraspte wortelen

-1 kopje suiker

-1 kopje warm water

-1/2 kopje plantaardige olie

-2 kopjes bloem

-1 theelepel natriumbicarbonaat

-1 theelepel bakpoeder

-1 theelepel kaneel

-een snufje zout

Voor het glazuur:

-1 kopje poedersuiker

-2-3 eetlepels citroensap of water

Voor het glazuur:

-225 g amandelkaas

1/4 kop plantaardige boter op kamertemperatuur

1 kopje poedersuiker

1 theelepel vanille-extract

Methode van voorbereiden:

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet een ovenschaal in met boter en bedek deze met bloem. Meng in een grote kom de geraspte wortels, suiker, warm water en plantaardige olie.

Meng in een andere kom de bloem, baksoda, bakpoeder, kaneel en zout. Voeg geleidelijk het bloemmengsel toe aan het wortelmengsel en meng tot het goed is opgenomen.

Giet het deeg in de voorbereide vorm en maak het oppervlak waterpas met een spatel. Bak in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 30-35 minuten of totdat een tandenstoker die je in het midden van de cake steekt er schoon uitkomt.

Nadat het volledig is afgekoeld, kun je het gewoon laten of een eenvoudig glazuur maken door poedersuiker te mengen met citroensap of water tot je een glazuurconsistentie krijgt. Giet het glazuur over de taart.

Optioneel kun je de cake versieren met plakjes wortel of gehakte walnoten. Snijd in porties en serveer. Goede eetlust!

Lees ook:

Princess Roses