Recept voor cake met walnoten en vanille. Het dessert waarmee u uw dierbaren weet te verrassen

Desert delicios Tips voor het kweken van bloemen

  • Recept voor cake met walnoten en vanille
  • Welke ingrediënten heb je nodig?
  • Wat is de bereidingswijze?

Het recept voor walnoten-vanillecake is eenvoudig en je hebt er niet veel ingrediënten voor nodig. Het is een delicatesse die uw smaakpapillen zal verrassen. Hier zijn de stappen die u moet volgen om van een smakelijk dessert te genieten!

Recept voor cake met walnoten en vanille

De combinatie van noten en vanille is een klassieker in veel dessertrecepten en wordt door velen gewaardeerd. Om deze reden zou je dit moeten proberen.

Ingrediënten:

-200 g boter, op kamertemperatuur

-200 g suiker

-4 eieren

-200 g bloem

-1 theelepel bakpoeder

-100 g gemalen walnoten

-1 theelepel vanille-extract

-optioneel: 1 theelepel geraspte citroenschil

Methode van voorbereiden:

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en zet een bakplaat klaar, bekleed met bakpapier of ingevet met boter en bestrooid met een beetje bloem.

Klop in een grote kom de zachte boter met de suiker tot een gladde en romige massa. Voeg het ei één voor één toe en blijf goed mixen na elke toevoeging. Voeg het vanille-extract en de geraspte citroenschil toe, indien gebruikt, en meng tot het is opgenomen.

Voeg geleidelijk de gezeefde bloem samen met het bakpoeder toe aan het boter-eimengsel. Voeg de gemalen walnoten toe aan het resulterende deeg en meng tot het gelijkmatig verdeeld is.

Giet het beslag in de voorbereide pan en maak het oppervlak glad met een spatel. Bak de cake in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 25-30 minuten of totdat hij de tandenstokertest doorstaat. Laat de cake na het bakken volledig afkoelen in de pan voordat je hem in stukken snijdt.

Serveer en geniet van deze heerlijke vanille-notentaart, ideaal bij een kopje koffie. Goede eetlust!

Lees ook:

Princess Roses