Recept voor broccolisalade met avocado-mayonaise. Een perfecte voorbereiding op de vastenperiode

Preparat gustos pentru masa de post Tips voor het kweken van bloemen

  • Recept voor broccolisalade met avocado-mayonaise
  • De ingrediënten die je nodig hebt
  • Methode van voorbereiden

Het recept voor avocadomayonaise is eenvoudig en je hebt er niet veel ingrediënten voor nodig. Het is een heerlijke en gezonde optie, perfect voor een vastenmaaltijd of voor degenen die meer groenten in hun dieet willen opnemen. Hier zijn de stappen die u moet volgen om ervan te genieten!

Recept voor broccolisalade met avocado-mayonaise

ingrediënten

Voor de salade:

-1 grote krop broccoli

-1 kleine rode ui, fijngehakt

-1/2 kopje geroosterde en gehakte amandelen

-1/2 kopje gedroogde rozijnen of veenbessen

– hoog

-pijper

Voor de avocadomayonaise:

-1 rijpe avocado

-1 eetlepel mosterd

– het sap van een citroen

-1-2 teentjes knoflook, geperst

-1/4 kopje extra vergine olijfolie

– hoog

-pijper

Methode van voorbereiden

Was de broccoli goed en snijd hem in kleine stukjes, inclusief de stengels. Zorg ervoor dat de stengels worden geschild als ze te houtachtig zijn. Kook de broccoli in gezouten water gedurende ongeveer 3-4 minuten of tot ze zacht maar nog steeds knapperig zijn.

Als alternatief kun je broccoli stomen om meer voedingsstoffen vast te houden. Haal de broccoli uit het water en laat hem snel onder koud water lopen om het kookproces te stoppen en de levendige kleur te behouden.

Nu wordt de avocadomayonaise bereid. Schep het avocadovlees eruit en doe het in een blender. Voeg de mosterd, citroensap, knoflook, zout en peper toe. Meng op gemiddelde snelheid en voeg geleidelijk de olijfolie toe tot de compositie romig en homogeen wordt.

Meng in een grote kom de afgekoelde broccoli, fijngesneden rode ui, gehakte amandelen en rozijnen. Voeg de avocado-mayo toe aan de ingrediënten in de kom en meng goed, zodat alles goed bedekt is met de dressing. Breng op smaak met zout en peper.

Broccolisalade met avocadomayonaise is lekker om direct te serveren, maar je kunt hem indien nodig ook een paar uur in de koelkast bewaren. Goed roeren voor het serveren, zodat de dressing opnieuw wordt verdeeld. Goede eetlust!

Lees ook:

Princess Roses