Recept voor broccoli-groentesoep. Het is ideaal tijdens het vasten

supa crema legume Tips voor het kweken van bloemen

  • Recept voor broccoli-groentesoep
  • Het is ideaal tijdens het vasten

ze zijn zeer veelzijdig en kunnen op talloze manieren worden geconsumeerd. Tijdens de vastenperiode worden ze nog meer aanbevolen, omdat je in een handomdraai een portie vitamines en mineralen binnenkrijgt als je maar één bord consumeert. Het voordeel is dat het heel eenvoudig te bereiden is en dat je voor dit gerecht je meesterschap in de keuken niet hoeft te tonen.

ingrediënten

  • 1 middelgrote broccoli, in kleine roosjes gesneden
  • 2 middelgrote aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
  • 1 middelgrote ui, gehakt
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 3 kopjes groentebouillon of groentebouillon of water
  • 1/2 kopje kokosmelk voor een veganistische versie
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper naar smaak

Methode van voorbereiden

Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak tot hij zacht en doorschijnend is, ongeveer 5 minuten. Voeg de gehakte knoflook toe en bak samen met de ui nog 1-2 minuten, tot het geurig is.

Voeg de roosjes en aardappelblokjes toe aan de pot. Giet er groentesoep of kippensoep overheen. Breng aan de kook en zet vervolgens het vuur lager. Dek af en laat ongeveer 15-20 minuten sudderen, of tot de groenten gaar zijn.

Pureer het mengsel met een staafmixer of een staafmixer tot het romig is. Als je een dikkere consistentie wilt, kun je een paar stukjes groenten onopgelost laten, de soep op een laag vuur zetten en de kokosmelk toevoegen. Breng op smaak met peper en zout en laat nog 5 minuten sudderen, onder voortdurend roeren.

Nadat de soep klaar is, kan deze warm worden geserveerd. Deze romige broccoli- en groentesoep is geruststellend en heerlijk, perfect om te serveren als tussendoortje of als voorgerecht bij een grotere maaltijd.

Waarom broccoli eten?

Broccoli zit boordevol voordelen voor je lichaam en kan in veel gerechten worden verwerkt. Het bevat antioxidanten zoals sulforafaan, die de cellen helpen beschermen tegen schade door vrije radicalen en het risico op chronische ziekten zoals kanker en hartziekten verminderen.

Regelmatige consumptie van broccoli kan het LDL-cholesterol (het ‘slechte’ cholesterol) helpen verlagen en een gezonde bloeddruk helpen behouden, waardoor het risico op hart- en vaatziekten wordt verminderd.

Broccoli bevat voedingsvezels, die essentieel zijn voor de gezondheid van het spijsverteringskanaal. Vezels helpen een regelmatige darmtransit te behouden en constipatie te voorkomen.

LEES OOK:

Princess Roses