Recept voor bramen-citroencake. Een heerlijk en gezond seizoensdessert

Desert gustos pentru cei dragi Tips voor het kweken van bloemen

  • Recept voor bramen-citroencake
  • Welke ingrediënten heb je nodig?
  • Wat is de bereidingswijze?

met bramen en citroenen is eenvoudig, maar je hebt er wel meerdere ingrediënten voor nodig. Het is een dessert waarmee je de liefste mensen in je leven zult kunnen verrassen. Hier zijn de stappen die u moet volgen om van een delicatesse te genieten!

Recept voor bramen-citroencake

Ingrediënten:

Voor het deeg:

-200 g bloem

-100 g koude boter, in blokjes gesneden

-50 g poedersuiker

– de geraspte schil van een citroen

-een snufje zout

Voor de vulling:

-250 g verse bramen

-2 citroenen (sap en geraspte schil)

-3 eieren

-150 g suiker

-150 ml vloeibare room

-2 eetlepels bloem

-optioneel: poedersuiker om te bestrooien

Methode van voorbereiden:

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en beboter een cakevorm of gebruik bakpapier om de vorm te bekleden.

Meng in een grote kom de bloem, de koude boterblokjes, de poedersuiker, de geraspte citroenschil en een snufje zout. Kneed de ingrediënten tot je een kruimelig deeg hebt en druk het deeg vervolgens gelijkmatig in de bodem van de voorbereide pan.

Bak het deeg ongeveer 15-20 minuten in de voorverwarmde oven, tot het licht goudbruin wordt. Haal de pan uit de oven en laat het deeg afkoelen tot kamertemperatuur.

Klop in een grote kom de eieren met de suiker tot je een homogene samenstelling en licht van kleur krijgt. Voeg de vloeibare room, de bloem, het sap en de geraspte citroenschil toe en blijf goed mengen tot alle ingrediënten zijn opgenomen.

Verdeel de bramen gelijkmatig over het gebakken en afgekoelde deeg in de pan. Giet het ei-roommengsel over de bramen, zorg ervoor dat de vulling het hele oppervlak bedekt en dat de bramen goed in het mengsel zijn opgenomen.

Plaats de pan in de voorverwarmde oven en bak de cake ongeveer 25-30 minuten of tot de vulling stevig en licht goudbruin is. Laat de cake na het bakken een paar minuten afkoelen in de pan, snijd hem vervolgens in stukken en serveer op kamertemperatuur of gekoeld.

Strooi eventueel poedersuiker over de cake voordat je hem serveert. en citroenen, het is klaar! Goede eetlust!

Lees ook:

Princess Roses