Recept voor bosbessen-honingcake. Eenvoudig dessert voor de meest bijzondere momenten

Prăjitură cu miere și afine pe un fundal cu lemn Tips voor het kweken van bloemen

  • Recept voor bosbessen-honingcake
  • ingrediënten
  • Methode van voorbereiden

Hier leest u stap voor stap hoe u deze heerlijke bosbessenhoningcake wilt maken. Belangrijk om te vermelden is dat je op alle details moet letten als je wilt genieten van een goed resultaat!

Recept voor bosbessen-honingcake

ingrediënten

  • 200 g natuurlijke honing
  • 150 g bloem
  • 100 g boter
  • 100 g bruine suiker
  • 2 eieren
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 150 g verse of ontdooide bosbessen

Methode van voorbereiden

Verwarm de oven voor op 180°C en zet een bakplaat klaar, bekleed met bakpapier of ingevet met boter en bestrooid met bloem. Verhit de honing en de boter in een pan op laag vuur, onder voortdurend roeren tot ze gesmolten en gelijkmatig gemengd zijn. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.

Klop in een grote kom de eieren met de bruine suiker schuimig en glad. Voeg geleidelijk de gesmolten honing en boter toe en blijf roeren. Voeg de gezeefde bloem samen met het bakpoeder en het vanille-extract toe aan het vloeibare mengsel en meng voorzichtig tot een gladde massa.

Voeg de bosbessen toe aan het beslag en roer voorzichtig om ze gelijkmatig te verdelen. Giet het resulterende deeg in de voorbereide pan en maak het oppervlak waterpas met een spatel.

Bak de cake in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 30-35 minuten, of tot hij goudbruin is en de tandenstokertest doorstaat.

Laat het na het bakken een paar minuten afkoelen in de pan en breng het vervolgens over naar een rooster om volledig af te koelen.

Lees ook:

Princess Roses