Recept voor bonensoufflé. Het is een eenvoudig gerecht om samen met uw dierbaren te eten

fasole cu lipie Tips voor het kweken van bloemen

  • Recept voor bonensoufflé
  • Het is een eenvoudig gerecht om samen met uw dierbaren te eten

Bonen hebben veel voordelen voor het lichaam en zijn erg gezond. Het soufflérecept is eenvoudig en heerlijk en kan met dierbaren worden gegeten. De bereiding kan als aperitief of als bijgerecht genuttigd worden.

ingrediënten

  • 400 g gekookte bonen (kan witte, rode of zwarte bonen zijn)
  • 3 grote eieren
  • 1 kleine ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 50 g boter of olijfolie
  • 100 g geraspte kaas (bij voorkeur cheddar of parmezaanse kaas)
  • 1 theelepel gedroogde of verse tijm
  • Zout en peper naar smaak

Methode van voorbereiden

Verwarm de oven voor op 180°C en vet een bakplaat in met boter of olie.

Smelt de boter in een grote pan of verwarm de olijfolie en fruit de ui en knoflook tot ze zacht en aromatisch zijn. Voeg de tijm toe en meng goed. Voeg de gekookte bonen toe aan de pan en roer goed totdat de bonen bedekt zijn met de gebakken uien en knoflook.

Scheid in een grote kom de dooiers van het eiwit. Klop de eiwitten met een elektrische mixer tot er stijve pieken ontstaan. Voeg de eierdooiers toe aan het bonenmengsel en meng goed. Voeg vervolgens de geraspte kaas toe en breng op smaak met peper en zout.

Spatel de losgeklopte eiwitten voorzichtig door het bonenmengsel tot alles goed gemengd is. Giet het mengsel in de voorbereide bakvorm en maak het oppervlak glad met een spatel.

Bak de soufflé in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 25-30 minuten of tot hij goudbruin is en stevig aanvoelt. Eenmaal gebakken, haal je de soufflé uit de oven en laat je hem een ​​paar minuten rusten voordat je hem serveert.

Je kunt de bonensoufflé zo serveren of als bijgerecht bij een hoofdmaaltijd.

Welke voordelen biedt de consumptie van bonen voor het lichaam?

Bonen zijn een uitstekende bron van voedingsstoffen en kunnen tal van gezondheidsvoordelen bieden als ze in de voeding worden opgenomen. Het is een goede bron van plantaardige eiwitten, die essentieel zijn voor de opbouw en het herstel van weefsels in het lichaam.

Het is rijk aan voedingsvezels, wat belangrijk is voor de spijsvertering en voor het handhaven van een regelmatige darmtransit. Regelmatige vezelconsumptie kan het risico op constipatie verminderen en helpen een gezond gewicht te behouden.

Regelmatige consumptie van bonen kan het cholesterolgehalte in het bloed helpen verlagen vanwege het hoge gehalte aan oplosbare vezels. Dit kan het risico op hart- en vaatziekten verminderen.

het heeft een lage glycemische index en is een uitstekende bron van complexe koolhydraten, wat betekent dat het kan helpen de bloedsuikerspiegel onder controle te houden en plotselinge pieken in de bloedsuikerspiegel te voorkomen. Dit is gunstig voor mensen met diabetes of prediabetes.

LEES OOK:

Princess Roses