Recept voor bloemkool-preisoep. De eenvoudigste voorbereiding op de vastenperiode

Imagine cu supă de conopidă și praz in farfurie, pe masa, alături de legume Tips voor het kweken van bloemen

  • Recept voor bloemkool-preisoep
  • Een eenvoudige voorbereiding op de vastenperiode

We naderen snel een van de mooiste tijden van het jaar, maar ook een van de belangrijkste feestdagen. Als het strengste vasten van het jaar nog volgt, zijn veel gelovigen al begonnen met het opstellen van hun lijst van .

Recept voor bloemkool-preisoep

Bloemkool is verwant aan broccoli, kool en radijs, een groente die we vooral eten in gekookte gerechten en in salades. Het is ook heerlijk in de vorm van puree, soeproom of smoothie en wordt zelfs door kinderen en ouderen verdragen.

Misschien wist je het niet, maar bloemkool is een van de gezondste voedingsmiddelen die je in je koelkast kunt hebben. Het bevat een unieke combinatie van actieve stoffen, waardoor het genezende eigenschappen heeft voor vele aandoeningen. Bloemkool bevat onder andere vitamine B1, B2, B3, B6 en B9, Omega-3 vetzuren, vitamine K, vitamine C, fosfor, kalium en mangaan, maar ook veel fytonutriënten. Het staat ook bekend als een krachtige antioxidant.

Aan de andere kant is prei een groente die voor culinaire doeleinden als specerij wordt gebruikt, hij kan rauw of gekookt worden gegeten. Prei kan ook voor medicinale doeleinden worden gebruikt, omdat het verschillende gezondheidsvoordelen kan bieden.

ingrediënten

  • 1 middelgrote bloemkool;
  • 2-3 vuur van plezier;
  • 1 wortel;
  • 1 aardappel;
  • 1 bosje peterselie;
  • zout peper;
  • zure room en croutons voor serveren;
  • olie, meer voor decoratie (optioneel).

Methode van voorbereiden

Om dit recept te bereiden, moet je eerst de bloemkool en prei grondig wassen.

Vervolgens wordt de bloemkool in roosjes gebroken, terwijl de prei wordt schoongemaakt en in stukjes wordt gesneden. Zowel de wortel als de aardappel worden gewassen, schoongemaakt en in grotere stukken gesneden.

Giet vervolgens water over de groenten tot ze onder water staan ​​en voeg zout toe. Laat ze ongeveer 20 minuten koken, totdat ze goed zijn doordrongen.

Daarna worden deze groenten volgens het recept in de blender gedaan en bedekt met het sap waarin ze gekookt hebben, en het gerecht is klaar. Indien gewenst kan het worden geserveerd met een lepel room, croutons en gehakte peterselie.

LEES OOK:

Princess Roses