Recept voor biscuitgebak met cacao en kersen. Het dessert om uw Dragobete-partner mee te verrassen

Desert delicios pentru ziua de Dragobete Tips voor het kweken van bloemen

  • Recept voor biscuitgebak met cacao en kersen
  • Welke ingrediënten heb je nodig?
  • Wat is de bereidingswijze?

Biscuitgebak met cacao en kersen is een klassiek, heerlijk dessert dat de zoetheid van chocolade combineert met de zuurgraad van kersen, perfect om uw partner te verrassen. Hier zijn de stappen die u moet volgen om van een smakelijk dessert te genieten!

Recept voor biscuitgebak met cacao en kersen

Ingrediënten:

Voor het biscuitgebak:

-6 eieren

-150 g suiker

-120 g bloem

-30 gram cacaopoeder

-1 theelepel vanille-extract

-1 snufje zout

-optioneel: 1/2 theelepel bakpoeder

Voor vulling en decoratie:

-300 g ontpitte kersen

-2-3 eetlepels suiker

-200 ml vloeibare slagroom ter decoratie

-optioneel: geraspte chocolade of cacao voor het poeder

Methode van voorbereiden:

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en bekleed een ovenschaal met bakpapier. Scheid de dooiers van het eiwit. Klop de eiwitten met een snufje zout tot ze stijf beginnen te worden, voeg dan geleidelijk de suiker toe en klop tot je een glanzende en stevige meringue krijgt.

Voeg de eidooiers één voor één toe en meng ze telkens goed. Voeg het vanille-extract toe. Zeef de bloem, cacao en bakpoeder samen en meng ze vervolgens door het eimengsel, met zachte bewegingen van onder naar boven, zodat er geen lucht uit het mengsel ontstaat.

Giet het mengsel in de voorbereide vorm en strijk het een beetje waterpas. Bak in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 25-30 minuten of totdat het biscuitgebak de tandenstokertest doorstaat. Laat het biscuitgebak volledig afkoelen voordat je het horizontaal in twee of drie lagen snijdt, afhankelijk van de gewenste hoogte.

Leg de kersen op de eerste laag biscuitgebak (als u compote of bevroren kersen gebruikt, kunt u deze vooraf mengen met 2-3 eetlepels suiker). Voeg de tweede laag biscuitgebak toe bovenop de kersen.

Klop de slagroom stijf en verdeel deze over de laatste laag biscuit. Versier met geraspte chocolade of bestuif met cacao voor een afgewerkte look. en de kers is klaar om te serveren! Goede eetlust!

Wat te doen voor extra smaak

Voor extra smaak kun je de slagroom verrijken met een beetje vanille-extract of kersenlikeur. Dit biscuitgebak met cacao en kersen is niet alleen een heerlijk dessert, maar ook een gebaar van liefde voor de geliefde van Dragobete.

Serveer het met een glas zoete wijn of fijne likeur om de romantische ervaring compleet te maken.

Lees ook:

Princess Roses