Recept voor auberginesalade met tomaten en knoflook. De vastenvoorbereiding waarmee u uw dierbaren weet te verrassen

Preparat gustos pentru masa de post Tips voor het kweken van bloemen

  • Recept voor auberginesalade met tomaten en knoflook
  • De ingrediënten die je nodig hebt
  • Methode van voorbereiden

Het recept voor auberginesalade met tomaten en knoflook is eenvoudig en je hebt er niet veel ingrediënten voor nodig. Deze salade is niet alleen vullend, maar ook vol van smaak, waardoor het een geweldige optie is voor een lichte lunch of diner op vastendagen, of voor iedereen die op zoek is naar een gezonde vegetarische optie. Hier zijn de stappen die u moet volgen om ervan te genieten!

Recept voor auberginesalade met tomaten en knoflook

ingrediënten

-3 middelgrote aubergines

-3-4 middelgrote tomaten, goed rijp

-3 teentjes knoflook

-3 eetlepels olijfolie

– hoog

-pijper

-optioneel: een handvol verse peterselieblaadjes

-optioneel: een lepel azijn of citroensap

Methode van voorbereiden

Was de aubergines en prik ze in met een vork. Hierdoor kan er stoom ontsnappen tijdens het bakken. Bak de aubergines op de grill of in een voorverwarmde oven op 200 graden Celsius gedurende 25-30 minuten of tot de schil stevig is en de binnenkant zacht. Je kunt ze af en toe omdraaien zodat ze gelijkmatig bakken. Laat de aubergines, zodra ze gaar zijn, voldoende afkoelen om te koken en pel ze vervolgens.

Was de tomaten en snijd ze in kleine blokjes. Als u wilt, kunt u de zaden verwijderen om de hoeveelheid vloeistof in de salade te verminderen. Maak de teentjes knoflook schoon en plet of hak ze fijn.

Snij de rijpe aubergine in kleine blokjes of pureer met een vork, afhankelijk van de gewenste textuur. Meng de aubergine in een grote kom met de gehakte tomaten, geperste knoflook en olijfolie.

Breng op smaak met zout en peper. Voeg desgewenst azijn of citroensap toe voor extra zuurgraad. Meng alle ingrediënten goed. Op het einde kun je gehakte peterselie toevoegen voor een vleugje frisheid.

met tomaat en knoflook is smaakvoller als je het minstens een uur in de koelkast laat staan ​​voordat je het serveert. Door deze stap kunnen de smaken perfect mengen. Serveer de salade op zichzelf of als bijgerecht naast andere Lenten-gerechten. Goede eetlust!

Lees ook:

Princess Roses