Recept voor auberginemoussaka. De heerlijke voorbereiding voor het vasten

musaca Tips voor het kweken van bloemen

  • Recept voor auberginemoussaka
  • De heerlijke voorbereiding voor het vasten

We zitten in de vastenperiode en veel Roemenen hebben besloten een gezondere eetstijl aan te nemen, waarbij ze een aantal ingrediënten opgeven die ze vaak gebruikten. Auberginemoussaka is ideaal om te koken en zal heerlijk smaken.

ingrediënten

  • 2 grote aubergines, in dunne plakjes gesneden
  • 2 grote aardappelen, in dunne plakjes gesneden
  • 1 grote courgette, in dunne plakjes gesneden
  • 1 grote ui, gehakt
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 2 grote tomaten, gehakt
  • 1 rode paprika, in blokjes gesneden
  • 1 groene paprika, in blokjes gesneden
  • 1 grote wortel, in blokjes gesneden
  • 400 g gehakte tomaten uit blik
  • 200 gram tofu
  • 1/2 kop plantaardige melk
  • 2 eetlepels bloem
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • Oregano en gedroogde basilicum, naar smaak

Methode van voorbereiden

Verwarm de oven voor op 180°C en vet een bakplaat in met een beetje olie. Verhit een beetje olijfolie in een grote pan en bak de ui en knoflook tot ze zacht zijn en de smaken vrijkomen. Voeg de wortel toe en kook een paar minuten tot ze zacht beginnen te worden.

Voeg gehakte ingeblikte en gehakte verse oregano en gedroogde basilicum toe en laat ongeveer 10-15 minuten sudderen, tot er een dikke saus ontstaat. Breng op smaak met zout en peper.

Bereid in een andere kom een ​​bechamelsaus: doe de olie in een pan en voeg de bloem toe, meng tot het homogeen wordt. Voeg geleidelijk de melk toe en roer tot de saus dikker wordt. Breng op smaak met zout en peper.

Leg in de voorbereide pan een laag aardappelschijfjes en een laag aubergine- en courgetteplakken erop. Voeg de helft van het groentemengsel toe over de aardappel- en auberginelagen. Giet een laagje bechamelsaus over de groenten.

Herhaal de lagen groenten en nuchtere bechamelsaus. Tofu-kaas kan er bovenop worden toegevoegd. Bedek de pan met aluminiumfolie en bak in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 45-50 minuten, verwijder dan de aluminiumfolie en bak nog eens 10-15 minuten of tot de moussaka goudbruin en bubbelend is. Laat een paar minuten afkoelen voordat u het snijdt en serveert.

LEES OOK:

Princess Roses