Recept voor aubergine gevuld met champignons. De vastenvoorbereiding die je zal verrassen

Preparat gustos pentru masa de post Tips voor het kweken van bloemen

  • Recept voor aubergine gevuld met champignons
  • De ingrediënten die je nodig hebt
  • Methode van voorbereiden

Het recept voor aubergine gevuld met champignons is eenvoudig en je hebt er niet veel ingrediënten voor nodig. Het is een heerlijk en gezond gerecht. Hier zijn de stappen die u moet volgen om van een smakelijk gerecht te genieten!

Recept voor aubergine gevuld met champignons

Deze aubergines gevuld met champignons in de oven zijn lekker en gezond, perfect voor de Lenten-maaltijd of voor elke gelegenheid waarbij je wilt genieten.

ingrediënten

-4 grote aubergines

-300 g champignons, fijngehakt

-1 middelgrote ui, fijngehakt

-2 teentjes knoflook, geperst

-1 rode paprika, fijngehakt

-2 grote tomaten, in blokjes gesneden

– 1/2 bosje verse peterselie, gehakt

-2 eetlepels olijfolie

– hoog

-pijper

Methode van voorbereiden

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Was de aubergines, snij de uiteinden eraf, snijd ze vervolgens in de lengte doormidden en schep met een lepel de kern eruit, zodat je een kuiltje maakt voor de vulling. Doe ze in een met olijfolie ingevette pan.

Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak tot hij glazig is, ongeveer 3-4 minuten. Voeg de knoflook en de gehakte paprika toe. Bak ze samen met de ui nog 2-3 minuten.

Voeg de champignons toe en kook tot ze zacht zijn en in volume zijn verminderd, ongeveer 5-7 minuten. Voeg de tomatenblokjes toe en laat nog 5 minuten koken. Breng op smaak met zout en peper.

Vul de holtes in de aubergine met het paddenstoelenmengsel. Dek de pan af met aluminiumfolie en zet hem in de oven. Bak ongeveer 30-40 minuten of tot de aubergines gaar zijn en de vulling gaar is. Strooi tenslotte de gehakte peterselie over de gevulde aubergines.

Dit gerecht wordt warm geserveerd. Je kunt het eten met champignons naast een groene salade of een portie rijst. Goede eetlust!

Lees ook:

Princess Roses