Recept voor amandel-cacaokoekjes. Het ideale dessert voor het hele gezin

fursecuri Tips voor het kweken van bloemen

  • Recept voor amandel-cacaokoekjes
  • Het ideale dessert voor het hele gezin

ze zijn bij iedereen geliefd en kunnen niet ontbreken in Roemeense huizen. Of het nu gaat om een ​​simpel tussendoortje of na de hoofdmaaltijd, ze zijn heerlijk. Onderstaand recept is geschikt voor elke gelegenheid en is zeer eenvoudig te bereiden.

ingrediënten

  • 200 g bloem
  • 100 g boter op kamertemperatuur
  • 100 g poedersuiker
  • 50 g gemalen amandelen
  • 2 eetlepels cacaopoeder
  • 1 theelepel vanille-extract
  • Een theelepel amandelessence (optioneel)
  • Een halve theelepel bakpoeder
  • Een snufje zout

Methode van voorbereiden

Begin met het voorverwarmen van de oven op 180°C en zet een bakplaat klaar, bekleed deze met bakpapier of bakfolie.

Meng in een grote kom de bloem, gemalen amandelen, cacaopoeder, bakpoeder en zout. U kunt deze stap overslaan als u reeds gemalen amandelen gebruikt. Klop in een andere kom de boter en de poedersuiker schuimig. Voeg het vanille-extract en de amandelessence toe, indien gebruikt, en blijf mixen tot alles goed is opgenomen.

Voeg geleidelijk het mengsel van droge ingrediënten toe aan het boter-suikermengsel en meng tot je een glad beslag krijgt. Neem kleine porties deeg en vorm er balletjes of andere gewenste vormen van. Je kunt ze een beetje plat maken met een vork of in de vorm van balletjes laten.

Plaats ze op de voorbereide bakplaat en zorg ervoor dat ze op enige afstand van elkaar staan, zodat ze tijdens het bakken kunnen uitzetten. Bak de koekjes ongeveer 10-12 minuten in de voorverwarmde oven, of tot de randen licht goudbruin zijn. Als u klaar bent, laat u ze een paar minuten op de bakplaat afkoelen en legt u ze vervolgens op een rooster om volledig af te koelen.

LEES OOK:

Princess Roses