Recept voor aardbeien-honingcake. Een heerlijk vastendessert

O prăjitură cu căpșuni pe farfurie Tips voor het kweken van bloemen

  • Recept voor aardbeien-honingcake
  • ingrediënten
  • Methode van voorbereiden

Hier leest u stap voor stap hoe u dit heerlijke recept voor aardbeienshortcake thuis wilt maken.

Het is belangrijk om te vermelden dat je heel voorzichtig moet zijn met de bereidingswijze als je wilt dat het eindresultaat aan de verwachtingen voldoet. Dit dessert kan de vraatzuchtige plezieren.

Recept voor aardbeien-honingcake

ingrediënten

  • 1 kopje volkorenmeel
  • 1/2 kopje honing
  • 1/2 kopje amandel- of sojamelk
  • 1/4 kopje kokosolie (gesmolten)
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1/4 theelepel zout
  • 1 kop verse aardbeien, in blokjes gesneden

Methode van voorbereiden

Begin met het voorverwarmen van de oven op 180°C. Vet een bakplaat licht in met kokosolie of gebruik bakpapier.

Meng in een grote kom de bloem, het bakpoeder en het zout. Meng in een andere kom de honing, amandel- (of soja)melk, kokosolie en vanille-extract tot je een homogene samenstelling krijgt.

Voeg geleidelijk het vloeibare mengsel toe aan de droge ingrediënten en meng tot alles gemengd is. Voeg de in blokjes gesneden aardbeien toe en meng voorzichtig zodat ze in het beslag worden opgenomen.

Giet het resulterende mengsel in de voorbereide pan en maak het oppervlak waterpas met een spatel. Bak de cake in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 25-30 minuten of tot hij de tandenstokertest doorstaat (steek een tandenstoker in het midden van de cake – als deze er schoon uitkomt, is hij gaar).

Laat de cake na het bakken een paar minuten in de pan afkoelen en plaats hem vervolgens op een rooster om volledig af te koelen. Snijd naar wens in vierkanten of partjes en serveer met een scheutje honing en een paar verse aardbeien.

Lees ook:

Princess Roses