Recept van de dag. Rijst met Kaiser en knoflook

Recept van de dag.  Rijst met Kaiser en knoflook Tips voor het kweken van bloemen

Als u uw dierbaren een smakelijk gerecht wilt serveren dat niet veel tijd kost, overweeg dan dit recept voor kaiser-knoflookrijst!

Bruine, witte of volkoren rijst kan een gezond en vullend voedingsmiddel zijn, omdat het het lichaam van talrijke voedingsstoffen voorziet. Volgens “Healthline” kunnen zowel witte als bruine rijst bevatten: eiwitten, koolhydraten, vet, vezels, magnesium, selenium, vitamine B6, maar ook zink.

Steeds meer mensen kiezen voor bruine rijst. Het wordt als veel gezonder beschouwd. Bevat vezels, koolhydraten, antioxidanten, vitamine B6, mangaan, magnesium, fosfor. Bovendien bevat witte rijst over het algemeen meer calorieën en koolhydraten. Al deze voedingsstoffen zijn nodig in het metabolisme, het in stand houden van het immuunsysteem en andere functies van de belangrijkste organen.

Ingrediënten voor drie porties

200 gr

600 ml water

1 kop knoflook

10 ml sesamolie

10 ml sojabonen

30 ml zonnebloemolie

50 g kaizer

hoog

peterselie

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:

Methode van voorbereiden

Kook de rijst in gezouten water en voeg, als deze zacht is, de sesamolie toe.

Verhit intussen de zonnebloemolie en bak de gehakte kaizer, haal hem eruit en vervang hem door de gesneden teentjes knoflook. Je laat ze liggen tot ze lichtbruin zijn, dan haal je ze eruit en vervang je ze door gekookte rijst, kaizer en sojasaus.

Zie ook:

Meng voorzichtig en laat de rijst koken tot hij aan de rand begint te plakken. Zet opzij en serveer de rijst met de getempereerde knoflook en gehakte peterselie.

FOTO: Shutterstock

Princess Roses