Recept van de dag. Koude soep met kefir en rode biet

Recept van de dag. Koude soep met kefir en rode biet Tips voor het kweken van bloemen

Ben je op zoek naar een recept voor een eenvoudig gerecht, perfect voor lunch of diner? Deze soep is wellicht precies wat je zoekt, vooral omdat hij binnen 30 minuten klaar is.

Een eenvoudige manier om rode biet te laten accepteren en zelfs waarderen door je dierbaren, is door het op te nemen in een soeprecept waaraan je ook kefir toevoegt. Een koude soep blijft een goede keuze, aangezien de dagen nog warm zijn. Een soep die weinig calorieën bevat maar rijk is aan voedingsstoffen, bietenkefirsoep is precies wat je nodig hebt. Zoals alle paarse groenten en fruit zijn bieten een uitstekende bron van antioxidanten die beschermen tegen hartziekten en kanker. Het heeft ook ontstekingsremmende effecten dankzij het hoge gehalte aan betalain, een stof die gewrichtspijn verlicht die wordt veroorzaakt door artrose.

Vergeet niet om kefir toe te voegen. Het kan u helpen bij veel maag-darmproblemen (indigestie, gastritis, opgeblazen gevoel, constipatie). Het bevat probiotica, gezonde bacteriën die de darmgezondheid behouden. Tijdens perioden van zwakte, herstel, tijdens antibioticabehandelingen of als u last heeft van een urineweginfectie, is kefir de drank die voor u nuttig zal zijn, omdat het helpt een optimaal evenwicht in het lichaam te behouden. Je hebt dus alle reden om deze soep, die je minstens één keer koud kunt eten, eens te proberen!

Ingrediënten voor vier porties

200 g rode biet

2 komkommers

3 groene uien

2 gekookte eieren

1 l kefir

dille

hoog

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd:

Bereidingswijze

Maak de rode biet schoon, snijd hem in blokjes, doe hem in een pan, giet er voldoende water bij en een snufje zout. Laat het koken, totdat de vork er gemakkelijk in gaat.

Je laat het afkoelen, pureert het en mengt het met de koude kefir. Voeg de geschilde komkommers toe en rasp ze.

Zie ook:

Snijd de uien fijn en meng ze door de soep. Voeg vervolgens gehakte dille en zout naar smaak toe. Serveer de soep met gekookte eieren.

FOTO: Shutterstock

Princess Roses