Recept om een ​​heerlijke maïspudding te bereiden: Makkelijk en snel!

Receita para preparar um delicioso pudim de milho: Fácil e rápido! Tips voor het kweken van bloemen

Maïs is een van de meest iconische ingrediënten in de keuken van São João en vormt een fundamentele basis in het Braziliaanse dieet. Het gebruik ervan in puddingen is een innovatieve manier om ervan te genieten, vooral tijdens warme dagen, en biedt een frisse en heerlijke optie om van te genieten met familie en vrienden.

Door de veelzijdigheid van maïs kan het in een verscheidenheid aan gerechten worden gebruikt. Er pudding van maken is een manier om onze traditionele recepten te vernieuwen, terwijl de essentie van de maïssmaak behouden blijft. Als je van maïs in zijn verschillende vormen houdt, bereid je dan voor om er dit seizoen op een nog heerlijkere manier van te genieten.

Recept om een ​​heerlijke maïspudding te bereiden: Makkelijk en snel!

Met dit recept verras je je gezin, want het is niet de traditionele pudding, maar een unieke versie gemaakt van maïs. Hier zijn de benodigde ingrediënten:

Ingrediënten:

  • 1 1/4 kop geraffineerde suiker
  • 1 blikje melk
  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • 1 eetlepel kaneelpoeder
  • 1 pakje crème
  • 6 eieren
  • 3 1/2 kopjes bevroren maïskorrels
  • 1 eetlepel vanille-essence
  • Maïskorrels om te versieren

Voorbereiding:

1. Verwarm de oven voor

Verwarm de oven voor op 180°C, zodat deze de ideale temperatuur heeft wanneer de pudding wordt gebakken.

2. Bereid de karamel voor

Verhit de geraffineerde suiker in een donutpan, onder voortdurend roeren tot karamel ontstaat. Gebruik een ovenwant om de pan te kantelen om de wanden en de bodem met de karamel te bedekken; Laten afkoelen.

3. Maak de puddingmix

Meng in een blender de melk, gecondenseerde melk, gemalen kaneel, roomkaas, eieren, ontdooide maïskorrels en vanille-essence tot een homogeen mengsel ontstaat.

4. Bak de pudding

Giet het mengsel over de karamel in de vorm, dek af met aluminiumfolie en bak au bain-marie op 180°C gedurende 1 uur en 45 minuten. Na het bakken 2 uur in de koelkast bewaren.

5. Afwerken en decoreren

Haal de pudding voorzichtig uit de vorm en versier met gele maiskorrels.

Maïspudding is een heerlijke innovatie die de essentie van de Mexicaanse keuken naar een verfrissend en smakelijk dessert brengt. Probeer dit recept en verras uw gezin met een uniek en traditioneel vleugje maïs in een nieuw en heerlijk formaat.


Princess Roses