Recept in stappen. Zo maak je de lekkerste gevulde pompoenen

Recept in stappen.  Zo maak je de lekkerste gevulde pompoenen Tips voor het kweken van bloemen

Pompoenen ontbreken niet op het zomermenu. Ze zijn voedzaam en erg lekker gevuld met gehakt, groenten en aromatische kruiden. Hieronder leert u stap voor stap hoe u ze kunt bereiden.

Pompoenen zijn een heerlijke en zeer nuttige groente die helpt het lichaam te reinigen van gifstoffen en ook bloedarmoede kan bestrijden. Deze groente is perfect voor diëten. Honderd gram pompoen levert slechts 21 calorieën op. Pompoenen elimineren met succes een aanzienlijke hoeveelheid gifstoffen uit ons lichaam, dankzij hun rijke vezelgehalte. De groente wordt vooral aanbevolen voor mensen die bepaalde maag-darmproblemen hebben. Courgette is ook een perfect geschenk uit de natuur tegen obesitas, bloedarmoede en atherosclerose. Opgemerkt moet worden dat het geen voedsel is dat geïndiceerd is bij constipatie. Het wordt aanbevolen bij ziekten van de galblaas, de twaalfvingerige darm, maar ook bij hoge bloeddruk en bloedarmoede.

Ingrediënten voor twee porties

3 mari

300 g gehakt-rund-varkensmengsel

2-3 tomaten

50 gram mozarella

1 ui

hoog

pijper

tijm

oregano

20 g tomatenpuree

30 ml olie

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:

Methode van voorbereiden

Niet 1

Maak de ui schoon, snipper deze en bak hem in de olie tot hij glazig is. Voeg vervolgens het gehakt toe en meng krachtig om klontjes te voorkomen.

Zie ook:

Je brengt het op smaak met zout, peper, oregano en tijm, dekt het af en laat het koken tot het resterende water is ingekookt. Voeg de tomatenpuree toe, homogeniseer en laat nog twee tot drie minuten op het vuur staan.

Stap 2

Was de pompoenen, snij de uiteinden eraf en snij ze vervolgens in stukken, die je in het midden uitholt. Je verwijdert niet de hele kern, maar bewaart een deel, aan de onderkant van het courgettestuk.

Stap 3

Leg de stukjes pompoen in een beklede bakplaat en vul ze met gehakt.

Stap 4

Snijd de tomaten in plakjes en doe hetzelfde met de mozzarella. Leg op elk stukje courgette een plakje tomaat en een plakje mozzarella en zet de schaal ongeveer een half uur in de oven op 180 °C.

FOTO: Shutterstock

Princess Roses