Recept in stappen. Taart met kip en champignons

Recept in stappen. Taart met kip en champignons Tips voor het kweken van bloemen

De heerlijke smaak van deze eenvoudige taart komt voort uit de boterachtige champignons, met room en uien. Voeg kipfilet toe, eventueel wat er overblijft van de bereiding van andere maaltijden, kaas en je hebt er met het hele gezin plezier van.

Warm geserveerd tijdens het diner of koud tijdens een picknick, deze taart is echt een veelzijdig recept. Wij laten u stap voor stap zien hoe u het helemaal opnieuw kunt bereiden! Voor extra smaak bereid je de bovenkant in je eigen keuken. Als je echter geen tijd hebt om de bovenkant te maken, kun je een in de handel verkrijgbaar bladerdeeg proberen waaraan je de champignon- en kipvulling kunt toevoegen. Het mooie van dit recept is dat je de kipfilet die je overhoudt van andere gerechten kunt gebruiken.

Champignons zijn een van de perfecte ingrediënten voor taarten en taarten. Het zou ideaal zijn om een ​​mengsel van paddenstoelen te gebruiken. De verscheidenheid aan smaken en texturen zal gewaardeerd worden door geliefden. Je kunt wat dragon toevoegen, die perfect bij de kip past. Zelfs als je geen fan bent van anijssmaken, ontdek dan dat dit ook een smaakmaker is die bij deze taart past. Tijm of rozemarijn werken net zo goed.

Vergeet niet de vulling goed te laten afkoelen voordat je hem naar boven brengt om te bakken, anders wordt de bovenkant veel zachter. Laat de taart ten slotte 20 minuten rusten voordat u deze serveert. Dit kleine trucje helpt de binnenkant van de taart beter te binden, zodat deze niet uitloopt tijdens het verdelen.

Ingrediënten voor zes porties

Voor de bovenkant:

250 g bloem

125 g ong

1 of

20 ml koud water

1 snufje zout

Voor de vulling:

300 gram kipfilet

300 gr

150 g kaas

300 gram room

3 eieren

1 ui

hoog

pijper

40 ml olie

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd:

Bereidingswijze

Stap 1

Meng de bloem met de koude, in blokjes gesneden boter, het ei en het zout en kneed tot het deeg een zandige consistentie heeft. Giet het water erbij en kneed opnieuw tot het deeg niet meer aan je vingers plakt. Je geeft het een ronde vorm, wikkelt het in folie en zet het een half uurtje in de koelkast.

Stap 2

Snijd de kipfilet, de champignons in blokjes en snipper de ui.

Zie ook:

Verhit de olie en bak de ui tot deze glazig wordt, voeg dan de kipfilet en de champignons toe, breng op smaak met peper en zout, dek af en laat op laag vuur koken tot het vlees erin dringt. Zet opzij en laat afkoelen.

Stap 3

Haal het deeg eruit, rek het uit tot een dunne plaat en plaats het in een ronde vorm. Prik het van plaats tot plaats met de vork. Leg de vulling erop en strijk glad.

Stap 4

Meng de room met de eieren en de helft van de geraspte kaas. Giet de room over de taart en rasp de rest van de kaas erover. Zet de taart een uur in de oven op 180 °C.

FOTO: Shutterstock

Princess Roses