Recept in stappen. Pompoenpasta met gehaktballetjes

Recept in stappen.  Pompoenpasta met gehaktballetjes Tips voor het kweken van bloemen

Op zoek naar een snel recept en denk je erover om pasta te gebruiken? Pasta is een snelle optie voor avonden waarop je niet te veel tijd in de keuken wilt doorbrengen, maar als je besloten hebt om meer groenten te eten, kun je pompoenen in de vorm van pasta maken, dan zijn ze gemakkelijker te serveren. kinderen bij wie ik de groenten omzeil.

Pompoenen hebben een belangrijke troef: ze helpen het lichaam te reinigen van gifstoffen en bloedarmoede te bestrijden. Het is ook een perfecte groente voor diëten. Honderd gram pompoen verhoogt de dagelijkse calorie-inname met slechts 21 calorieën. Het is een voedingsmiddel dat geïndiceerd is bij constipatie. Het wordt aanbevolen voor ziekten van de galblaas en de twaalfvingerige darm, maar ook voor mensen die lijden aan hoge bloeddruk en bloedarmoede.

Om aantrekkelijker te zijn voor degenen die over het algemeen groenten vermijden, kunnen pompoenen in de vorm van pasta worden bereid. Ook degenen die hun hoofdmaaltijden niet plannen zonder vleeseiwitbronnen, kunnen zich aansluiten bij de pompoenpasta met gehaktballetjes uit de oven.

Ingrediënten voor vier porties

Voor Pasen:

4 pompoenen

30 ml olie

3 teentjes knoflook

tijm

hoog

Voor de gehaktballetjes:

400 g mengsel van gehakt, rund- en varkensvlees

1 of

80 g Parmezaanse kaas

peterselie

1 wortel

20 g bloem

500 ml tomatensaus

hoog

gedroogde basilicum

pijper

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:

Methode van voorbereiden

Stap 1

Snijd de uiteinden van de pompoenen af ​​en vorm er vervolgens spaghetti van met de automatische spiraalsnijder. Als je dit soort keukengerei niet in huis hebt, kun je ze met het economische mes in dunne plakjes snijden, die je vervolgens in kleinere reepjes snijdt.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:

Stap 2

Verhit de olie in een pan en doe de courgettespaghetti, breng ze op smaak met zout en tijm, laat ze een beetje zacht worden, voeg dan de geperste teentjes knoflook toe en laat nog een minuut op het vuur staan, en zet dan opzij.

Stap 3

Meng het vlees met het ei, de bloem, geraspte wortel, bloem, gehakte peterselie, zout en peper naar smaak. Doe de helft van de hoeveelheid Parmezaanse kaas en vorm er met natte handen gehaktballetjes van. Je legt ze in een bakplaat in de oven tot ze bruin worden.

Stap 4

Doe de tomatensaus in de pan, voeg zout, peper en basilicum naar smaak toe, laat het twee tot drie minuten koken, voeg het toe en laat nog twee tot drie minuten op het vuur staan. Serveer de spaghetti met de gemarineerde gehaktballetjes en de overgebleven Parmezaanse kaas.

FOTO: Shutterstock

Princess Roses