Recept in stappen. Lasagne voor ieders smaak

Recept in stappen.  Lasagne voor ieders smaak Tips voor het kweken van bloemen

Lasagne, een klassiek recept, is een van de meest geliefde gerechten ter wereld. Het wordt door velen gekozen vanwege het geruststellende gevoel dat het geeft. Familie en vrienden komen op elk moment rond de tafel voor dit lasagne-recept.

Lagen tomatensaus, witte saus en gesmolten mozzarella maken lasagne een perfecte keuze voor het weekend. Het moeilijkste deel van de bereiding is om het ongeveer 15 minuten te laten rusten nadat je het uit de oven hebt gehaald. De geur die de keuken vult, zorgt ervoor dat je meteen zin hebt om te porties.

Voeg een eenvoudige salade toe aan dit klassieke gerecht. Je krijgt een uitstekende maaltijd, alleen goed om met vrienden of familie van te genieten. Ze zullen zeker om het recept vragen zodra ze zien hoe geweldig het is!

Ingrediënten voor vier porties

Voor de vleessaus:

500 g gehakt-rund-varkensmengsel

1 ui

1 wortel

50 ml in een kopje

400 ml tomatensap

30 ml olie

hoog

pijper

oregano

nootmuskaat

Voor de witte saus:

300 gram roomkaas

200 ml crème

200 g geraspte mozzarella

1 pakje lasagnevellen

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:

Niet 1

Verhit de olie in de pan en bak de gesnipperde ui tot deze lichtbruin is, voeg dan het vlees toe en hak het zo goed mogelijk fijn. Doe de gehakte wortel erbij, breng op smaak met zout en peper, dek af en laat op laag vuur koken tot het resterende water is ingekookt. Als er meer nodig is, giet dan een beetje meer water en laat het koken totdat het vlees doordringt.

Stap 2

Giet de wijn over het vlees en voeg na vijf minuten de helft van het tomatensap, oregano en geraspte nootmuskaat naar smaak toe. Dek af en laat tien minuten koken.

Stap 3

Meng voor de witte saus de roomkaas op kamertemperatuur met de room tot een gladde massa en voeg dan de helft van de hoeveelheid mozzarella toe.

Zie ook:

Stap 4

Verdeel wat tomatensaus op een bakplaat en leg er een laag lasagnevellen op, bereid volgens de instructies op de verpakking. Leg een laag vlees, tomatensaus, dan witte saus, weer lasagnevellen, vlees en ga door tot je alle ingrediënten op hebt, met een laag vlees er bovenop. Bestrooi met geraspte mozzarella en plaats de bakplaat in de oven op 180 °C gedurende ongeveer een half uur, tot de lasagne lichtbruin is.

FOTO: Shutterstock

Princess Roses