Vrijdagdiners kunnen zwaarder zijn vanwege de vermoeidheid die zich gedurende de week heeft opgehoopt. Als je binnen een uur niet weet wat je moet koken, probeer dan dit recept voor kipstoofpot met groenten.
Gevogelte is voor velen een optie voor een licht diner, maar je moet voorzichtig zijn met de bereidingswijze. Koop het in erkende winkels en vermijd het wassen van het vlees, omdat het water bacteriën kan verspreiden op uw handen, keukenoppervlakken of ander voedsel. Uit een onderzoek uit 2019 van het Amerikaanse ministerie van Landbouw (USDA) bleek dat 60 procent van de mensen die vlees wassen, bacteriën in de gootsteen had na het wassen van het vlees. Kook de kip goed genoeg, op hoge temperaturen, omdat hoge temperaturen de bacteriën doden. Tegelijkertijd is het belangrijk om de ruimte waar u de kip klaarmaakt, te ontsmetten.
Ingrediënten voor vier porties
4 kippenpoten
2 uien
3 tomaten
1 paprika
2 wortels
2 teentjes knoflook
hoog
paprika
1 hete peper
1 laurierblad
peterselie
1 l heldere kippensoep
30 ml lood
Zie ook:
Bereidingswijze
Niet 1
Snijd de kippendijen doormidden en hak vervolgens de uien, paprika en wortels fijn. Verhit de olie in de pan en bak de groenten tot ze bruin en zacht zijn.
Stap 2
Je haalt ze eruit en legt de kippenpoten op hun plek, die je laat staan tot ze bruin worden.
Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:
Stap 3
Je verbrandt de tomaten, pelt ze en snijdt ze vervolgens in blokjes. Doe de kippendijen in een pan, voeg de gebakken groenten, tomaten, gesneden hete peper, gehakte teentjes knoflook en een laurierblad toe.
Stap 4
Giet de kippensoep over het vlees, breng op smaak met peper en zout, dek af en laat koken tot het vlees gaar is. Serveer de stoofpot met gehakte peterselie.