Recept in stappen. Huisgemaakte Döner Kebab

Recept in stappen. Huisgemaakte Döner Kebab Tips voor het kweken van bloemen

De beste döner kebab is de zelfgemaakte die je klaarmaakt zoals jij dat wilt. Het is een specialiteit die iedereen leuk vindt. Zelfs kinderen zijn dol op zelfgemaakte kipkebabs.

Het gevogeltevlees dat wordt gebruikt om deze zelfgemaakte kebab te bereiden is licht en heeft een lager caloriegehalte in vergelijking met andere soorten vlees die worden gebruikt om kekab te maken, zoals lams- of rundvlees, waaraan veel sauzen zijn toegevoegd. Het is een specialiteit die iedereen leuk vindt. Zelfs kinderen zijn dol op zelfgemaakte kipkebabs. Het vlees is licht en bevat minder calorieën dan het klassieke streetfood met lamsvlees, rundvlees en veel sauzen.

In sommige opzichten lijkt dit recept voor kip-döner-kebab sterk op de Griekse kip-gyros, omdat het smaakvolle kip is, geserveerd in een pitabroodje, naast een yoghurtsaus. Echter, in plaats van te serveren met komkommer-tzatzikisaus, wordt de kip-döner kebab geserveerd met een yoghurtsaus gekruid met veel verse knoflook en citroen.

Info

Kebab is een gerecht afkomstig uit het Midden-Oosten of Centraal-Azië dat doorgaans kleine stukjes gegrild vlees, zoals lams- of rundvlees, combineert met groenten. Döner kebab, wiens naam uit de taal komt en ‘roterend vlees’ betekent, is een gerecht dat lijkt op Arabische shoarma of Griekse gyros: het vlees wordt in plakjes gesneden en gebakken, vervolgens gesneden en geserveerd in pitabroodje.

Ingrediënten voor twee porties

4 stokken

1 gekookte kipfilet

1 gele paprika

1 rode paprika

100 g kaas

1 ui

100 ml drinkyoghurt

1 teentje knoflook

peterselie

hete en zoete paprika

hoog

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd:

Bereidingswijze

Niet 1

Meng de drinkyoghurt met hete en zoete paprikapoeder naar smaak, voeg naar smaak het geperste teentje knoflook, zout en gehakte peterselie toe. Snijd de kipfilet, uien en paprika’s en rasp de kaas.

Zie ook:

Stap 2

Meng de paprika met de ui. Je neemt het eerste stokje en besmeert dit royaal met yoghurtsaus, en daar bovenop leg je een laagje peper en een laagje kipfilet.

Stap 3

Druk de kaas erop en vouw de kebab goed dicht.

Stap 4

Verhit de olie in de pan en bak elke kebab aan beide kanten gedurende vijf minuten.

Princess Roses