Wij laten u stap voor stap zien hoe u een zelfgemaakt eclairrecept kunt bereiden! Hoe ingewikkeld het recept ook lijkt, het is eigenlijk zo simpel als het is.
Als er een dessert is dat de harten en smaakpapillen van velen heeft veroverd, dan is het zeker de voortreffelijke chocolade-eclair. Het is een van de meest gevraagde desserts, daarom bieden wij u een eclairrecept aan om thuis te proberen en ervan te genieten. Deze eclairs zijn gemaakt van soezendeeg, helemaal opnieuw gemaakt, maar je kunt ook kant-en-klare eclairschelpen, een vulling met vanillesmaak en een onweerstaanbaar chocoladeglazuur kopen.
Het deeg is de ziel van eclairs. Het vormt een lichte en licht knapperige korst die tijdens het bakken opzwelt, waardoor er een zak ontstaat waar je de vulling van je keuze in kunt bewaren. Het lijkt ingewikkeld om te doen, maar dat is helemaal niet zo. Ontdek hieronder hoe u te werk moet gaan om van benijdenswaardige eclairs te genieten!
Ingrediënten voor twee bakjes
Voor het deeg:
200 ml olie
300 ml water
400 g bloem
6 eieren
1 snufje zout
Voor de crème:
100 g ong
100 g suiker
700 ml melk
3 eierdooiers
100 g bloem
3 zakjes vanillesuiker
1 snufje zout
Voor het glazuur:
200 g pure chocolade
75 ml melk
Methode van voorbereiden
Stap 1
Doe voor het deeg water, olie en zout in een pan. Je zet het op een laag vuur en laat het staan totdat de ingrediënten gehomogeniseerd zijn en het water begint te koken. Voeg de bloem toe en meng krachtig om klontjes te voorkomen. Zet de compositie alleen opzij als deze loskomt van de wanden van de kom. Laat het afkoelen.
Stap 2
Je voegt de eieren één voor één toe, homogeniseert de compositie en doet deze vervolgens in een zak. Vorm de eclairschelpen rechtstreeks in de beklede pan en laat er ruimte tussen.
Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:
Zet ze 20-25 minuten in de oven op 200 °C, tot ze bruin worden. Je laat ze afkoelen.
Stap 3
Wrijf voor de room de eierdooiers met de suiker en de bloem, giet de hete melk erover, plaats het geheel op het vuur en roer voortdurend tot de room begint in te dikken. Zet het opzij, voeg de vanillesuiker, een snufje zout en de boter toe en meng tot een homogeen mengsel. Laat de room vervolgens afkoelen. Zet minimaal een uur in de koelkast.
Stap 4
Smelt voor het glazuur de chocolade in de hete melk en meng tot de ingrediënten homogeen zijn. Laat het glazuur afkoelen.
Zie ook:
Doe de vanillecrème in het zakje en verdeel deze over de eclairschelpen. Giet op het einde het glazuur en decoreer de eclairs volgens jouw fantasie.
FOTO: Shutterstock