Recept in stappen. Cake met bosbessen, havermout en citroen, geglazuurd

Recept in stappen. Cake met bosbessen, havermout en citroen, geglazuurd Tips voor het kweken van bloemen

Deze bosbessencake is een licht, luchtig dessert dat snel te bakken is. Omhuld met een zoet glazuur van suiker en vanille, is het de perfecte keuze voor thee, voor snacks gedurende de dag, ook voor het schoolpakket van kinderen die havermout en bosbessen vermijden.

Probeer bosbessen zo vaak mogelijk in je menu op te nemen, ook via gezondere desserts! Ze verlagen de bloeddruk enigszins, verlagen het niveau van slechte cholesterol, dat verantwoordelijk is voor het verschijnen van atheromaplaques op de wanden van bloedvaten. De lage glycemische index maakt ze geschikt om in gematigde hoeveelheden te worden geconsumeerd door mensen die aan diabetes lijden of een lage glucosetolerantie hebben.

Voeg havermout toe aan je dieet! Het eten van volle granen is een goede manier om triglyceriden te verlagen. Dankzij het linolzuur en de vezels die het bevat, voorkomt haver de verhoging van het slechte cholesterol. Tegelijkertijd elimineren de vezels de vetten die zich ophopen op de wanden van de bloedvaten, waardoor het risico op hoge bloeddruk, een hartaanval of andere hartproblemen afneemt.

ingrediënten

Ter controle:

275 g bloem

125 g havervlokken

2 eieren

125 g suiker

1 zakje bakpoeder

1 snufje zout

125 gram bosbessen

150 ml melk

het sap van 1 citroen

100 ml olie

Voor het glazuur:

125 g poedersuiker

60 ml melk

vanille-essence

Bereidingswijze

Stap 1

Was de bosbessen, laat ze uitlekken en meng ze met 25 g bloem. Pas op dat u ze niet verplettert.

Stap 2

Meng de bloem met bakpoeder, zout, eieren, havermout en suiker. Voeg de melk en olie toe.

Stap 3

Giet ten slotte het citroensap erbij, meng en voeg de bosbessen toe. Doe de compositie in een beklede bakplaat en plaats deze in de oven op 190 °C gedurende 50-55 minuten.

Stap 4

De cheque is klaar als hij de tandenstokertest doorstaat. Je laat het afkoelen. Meng ondertussen de poedersuiker met de melk en vanille-essence naar smaak. Het glazuur is klaar als het een enigszins vloeibare consistentie heeft. Giet het glazuur over de koude cake.

Princess Roses