Deze bosbessencake is een licht, luchtig dessert dat snel te bakken is. Omhuld met een zoet glazuur van suiker en vanille, is het de perfecte keuze voor thee, voor snacks gedurende de dag, ook voor het schoolpakket van kinderen die havermout en bosbessen vermijden.
Probeer bosbessen zo vaak mogelijk in je menu op te nemen, ook via gezondere desserts! Ze verlagen de bloeddruk enigszins, verlagen het niveau van slechte cholesterol, dat verantwoordelijk is voor het verschijnen van atheromaplaques op de wanden van bloedvaten. De lage glycemische index maakt ze geschikt om in gematigde hoeveelheden te worden geconsumeerd door mensen die aan diabetes lijden of een lage glucosetolerantie hebben.
Voeg havermout toe aan je dieet! Het eten van volle granen is een goede manier om triglyceriden te verlagen. Dankzij het linolzuur en de vezels die het bevat, voorkomt haver de verhoging van het slechte cholesterol. Tegelijkertijd elimineren de vezels de vetten die zich ophopen op de wanden van de bloedvaten, waardoor het risico op hoge bloeddruk, een hartaanval of andere hartproblemen afneemt.
ingrediënten
Ter controle:
275 g bloem
125 g havervlokken
2 eieren
125 g suiker
1 zakje bakpoeder
1 snufje zout
125 gram bosbessen
150 ml melk
het sap van 1 citroen
100 ml olie
Voor het glazuur:
125 g poedersuiker
60 ml melk
vanille-essence
Bereidingswijze
Stap 1
Was de bosbessen, laat ze uitlekken en meng ze met 25 g bloem. Pas op dat u ze niet verplettert.
Stap 2
Meng de bloem met bakpoeder, zout, eieren, havermout en suiker. Voeg de melk en olie toe.
Stap 3
Giet ten slotte het citroensap erbij, meng en voeg de bosbessen toe. Doe de compositie in een beklede bakplaat en plaats deze in de oven op 190 °C gedurende 50-55 minuten.
Stap 4
De cheque is klaar als hij de tandenstokertest doorstaat. Je laat het afkoelen. Meng ondertussen de poedersuiker met de melk en vanille-essence naar smaak. Het glazuur is klaar als het een enigszins vloeibare consistentie heeft. Giet het glazuur over de koude cake.