Quinoa-tonijnsalade geeft je extra vitaliteit. Het is klaar in 20 minuten!

Quinoa-tonijnsalade geeft je extra vitaliteit.  Het is klaar in 20 minuten! Tips voor het kweken van bloemen

In het voorjaar hebben we behoefte aan rauwe groenten, omdat we energie nodig hebben. Als het jou ook overkomt, vind je hieronder een saladerecept dat je in slechts 20 minuten kunt maken!

Probeer dit voorjaar meer quinoa te eten! Het geeft je energie en helpt je cholesterol te verlagen. Quinoa, ook wel de ‘moeder van alle granen’ genoemd, was eeuwenlang het hoofdvoedsel van de Inca’s. Tegenwoordig wordt het over de hele wereld geconsumeerd, vooral vanwege de voedingsstoffen die het bevat. Het brengt meer vetzuren aan die het niveau van het goede cholesterol (HDL) verhogen en het slechte cholesterol (LDL) verlagen. De antioxidanten in quinoa stimuleren de stofwisseling en verwijderen de vetten die zich op de wanden van de bloedvaten afzetten, waardoor verstopping van de bloedvaten wordt voorkomen. Rijk aan eiwitten en aminozuren, die essentieel zijn voor het herstel van spieren en weefsel na fysieke inspanning, werkt quinoa als een energiestimulans in het lichaam. Quinoa bevat twee keer zoveel eiwitten als andere granen.

Vergeet niet om broccoli toe te voegen aan je salades. Het heeft ontstekingsremmende eigenschappen, ondersteunt de opname van vitamine D en helpt je af te vallen. Uit een onderzoek van het Amerikaanse ministerie van Landbouw blijkt dat degenen die dagelijks 24 gram vezels eten, een volledige maaltijd krijgen die slechts 90 calorieën bevat. Daarom is de groente uitstekend in afslankbanden.

De salade die wij voorstellen bevat ook tonijn. Rijk aan jodium, vitamine B12, Omega-3-vetzuren mag vis niet ontbreken in uw dieet, omdat het noodzakelijk is voor de optimale werking van het zenuwstelsel, het biedt bescherming tegen hartziekten en tegen de vorming van bloedstolsels die kunnen de oorzaak van een hartinfarct bepalen. Dankzij de eigenschappen die ze bevatten, is vis effectief in het verminderen van depressie en angst. Voor dit doel wordt aanbevolen om vaker niet alleen tonijnsalade te eten, maar ook gegrilde zalm, forel of gebakken makreel.

Ingrediënten voor drie porties

200 gr

400 ml water

4-5 buchețele broccoli

100 g maïs uit blik

1 peper

50 g gekookte erwten

100 g champignons uit blik

1 tonijnstukjes uit blik, in olijfolie

hoog

Zie ook:

Methode van voorbereiden

Was de quinoa tot het water helder is. Doe de quinoa met het water in een pan, voeg zout naar smaak toe en kook op laag vuur, onafgedekt, tot het water is opgenomen en de quinoa zacht is geworden. Je legt het weg.

Was de stukjes broccoli en kook ze in gezouten water gedurende twee tot drie minuten. Giet ze af en laat ze afkoelen.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:

Je mengt de quinoa met de broccoli, voegt de uitgelekte champignons, de maïs, de erwten, de gehakte paprika en de tonijn toe. Breng de salade op smaak met zout, naar smaak, en giet olie uit het blik.

FOTO: Shutterstock

Princess Roses