Pittige kipstoofpot, voor frisse herfstdagen

Pittige kipstoofpot, voor frisse herfstdagen Tips voor het kweken van bloemen

Weet je niet meer wat je moet koken? Wat dacht je van een pittige kipstoofpot? Het kost niet veel tijd en is absoluut heerlijk, vooral op koele herfstdagen.

Ook hete, kruidige dranken en gerechten, zoals kipstoofpot met hete pepers, helpen je bij het afvallen. Het geheim van de werking van hete peper is een stof genaamd capsaïcine. Veel van de gezondheidsvoordelen die aan hete peper worden toegeschreven, houden verband met deze stof die de verergerde eetlust vermindert, het vetverbrandingsproces stimuleert, ook gunstig is voor de spijsvertering en infecties voorkomt. Er is vastgesteld dat dit kruid de eetlust vermindert en de stofwisseling stimuleert, die beide helpen bij het afvallen. Capsaïcine vermindert de pijn wanneer het op de huid wordt aangebracht en kan bredere gezondheidstoepassingen hebben. Door de lichaamstemperatuur te verhogen stimuleert hete peper de stofwisseling. Op deze manier worden er meer calorieën verbrand. Voeg het toe aan soepen, sauzen en diverse gerechten.

Ingrediënten voor twee porties

500 g bovenste kippenpoten

3 uien

2 teentjes knoflook

500 g gepureerde tomaten

30 g tomatenpuree

1

40 ml olie

hoog

pijper

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd:

Bereidingswijze

Verhit de olie in de pan en bak de kippendijen aan beide kanten bruin. Verwijder het vruchtvlees en voeg in de resterende olie de gehakte uien toe en laat ze, onder voortdurend roeren, tot ze glazig worden, voeg dan de geperste teentjes knoflook en de tomatenpuree toe en meng.

Laat een minuut op het vuur staan, voeg dan de gepureerde tomaten, kippenpoten, gehakte hete peper toe en breng op smaak met zout en peper.

Zie ook:

Dek af en laat op laag vuur koken tot het vlees gaar is.

FOTO: Shutterstock

Princess Roses