Pittige halloumi, voor de dagen waarop je vlees vermijdt

Pittige halloumi, voor de dagen waarop je vlees vermijdt Tips voor het kweken van bloemen

Halloumi, een soort halfharde, ongerijpte kaas, komt oorspronkelijk uit Cyprus. Omdat het een hoog smeltpunt heeft, is het uitstekend geschikt om te grillen of braden en is het ideaal voor niet-vleeseters, omdat het ook kan worden gebruikt om uitstekende hamburgers te maken.

Halloumi wordt traditioneel gemaakt met een mengsel van geitenmelk en schapenmelk, maar tegenwoordig vind je ook halloumi gemaakt met koemelk. De meeste mensen die met halloumi koken, geven er de voorkeur aan, vooral in de zomer. Het is een goede bron van smaak, smaakvol en heel gemakkelijk op de grill te leggen. Probeer aan elke kant niet langer dan twee tot drie minuten te duren.

Hoe gegrilde halloumi te serveren

Gegrilde halloumi kan op verschillende manieren geserveerd worden. Als aperitief plaats je hem op een gesneden stokbrood, met aromatische kruiden en pikante saus. Het is bijzonder in een onconventionele caprese salade met gegrilde halloumi-kaas in plaats van mozzarella. Ook lekker op een broodje kaas met gegrilde aubergine- en courgetteschijfjes, gegrilde uien, vers citroensap en romescosaus met paprika.

Zie ook:

Ingrediënten voor twee porties

200 g halloumi-kaas

1 hete peper

1 teentje knoflook

30 ml olie

hoog

pijper

peterselie

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:

Bereidingswijze

Snijd de kaas in plakjes, niet heel dun. Snijd de paprika in stukjes en pers het teentje knoflook. Je mengt ze met olie, zout en peper, naar smaak.

Bestrijk de plakjes kaas met de pikante saus en leg ze op de grill. Je draait ze nadat ze bruin zijn geworden en smeert ze ook aan de andere kant in met pikante saus. Je serveert ze met gehakte peterselie.

FOTO: Shutterstock

Princess Roses