Perzikijs, het verfrissende genot van deze zomer

Perzikijs, het verfrissende genot van deze zomer Tips voor het kweken van bloemen

Wat is een beter dessert in het koude seizoen dan een verfrissend en romig ijsje? Wij bieden u een perzikijsje aan!

Het specifieke aroma van perzik ontstaat door een mengsel van verschillende stoffen. Er zijn er ongeveer 80 geïdentificeerd. De concentratie van deze aromatische verbindingen neemt plotseling toe kort voordat de vrucht volwassen is. Pas op dit moment krijgt de perzik zijn karakteristieke geur.

Als je besluit een ijsje te maken met deze vruchten, weet dan dat ze tien verschillende vitamines bevatten, vooral vitamine A, essentieel voor een goed gezichtsvermogen, en vitamine C, een krachtige antioxidant. Vitamine E is in de vrucht aanwezig, zij het in mindere mate, net als vitamine K. Terwijl vitamine C het immuunsysteem helpt versterken, is vitamine E een onmisbare bondgenoot voor een goede bloedstolling.

Ingrediënten voor 10-12 porties

400 g perziken

275 g suiker

2 eetlepels citroensap

1 glas melk

400 ml room voor de slagroom

Zie ook:

Hoe maak je perzikijs?

Schil de perziken, snijd ze in plakjes en bestrooi ze met een lepel suiker. Houd 1-2 perziken achter voor decoratie. Zet ze op een laag vuur en meng. Je laat ze een paar minuten sudderen, terwijl je regelmatig roert.

Daarna passeer je ze door een zeef en combineer je de resulterende puree met citroensap. Los de suiker op in de warme melk.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:

Nadat de melk is afgekoeld, meng je deze met de perzikpuree en vervolgens met de slagroom. Giet het mengsel in een ovenschaal en zet het een nacht in de vriezer. Serveer het met verse munt en perzikschijfjes.

FOTO: Shutterstock

Princess Roses