Perzikennectar voor de winter! Geen suiker! Een gezond en lekker recept

Două pahare de nectar de piersici Tips voor het kweken van bloemen

  • Recept voor perziknectar
  • ingrediënten
  • Bereidingswijze

De zomer is de perfecte tijd om heerlijke reserves voor de winter te bereiden, en suikervrije nectar is de ideale keuze voor degenen die zelfs in het koude seizoen willen genieten van de smaak van vers fruit.

Heerlijk recept voor perziknectar

ingrediënten

  • Een kilo perziken
  • water

Bereidingswijze

Begin met het kiezen van goed rijpe en sappige perziken, omdat deze smaak en natuurlijkheid aan de nectar zullen toevoegen. Was ze goed, snij ze in kleinere stukjes en verwijder de zaadjes.

Voor de best mogelijke smaak is het belangrijk om kwaliteitsperziken te gebruiken zonder vlekken of zachte plekken.

Nadat de perziken zijn bereid, doe je ze in een pan en voeg je een liter water toe. Zet de pan op het vuur en laat de compositie 15-20 minuten op middelhoog vuur koken. Deze tijd is voldoende om de perziken zacht te laten worden en hun smaak in het water achter te laten. Je hoeft geen suiker toe te voegen, de perziken zijn zoet genoeg.

Haal na het koken de pan van het vuur en laat het mengsel een beetje afkoelen. Gebruik vervolgens een blender om het fruit en de vloeistof te pureren. Het is belangrijk om een ​​homogene consistentie te bereiken, zodat de nectar zo glad mogelijk is. Voor een perfect resultaat kun je de puree door een fijne zeef halen om eventuele grotere stukken vruchtvlees of schil te verwijderen, waardoor een fijne en fluweelzachte nectar ontstaat.

Giet de verkregen nectar in schone en gesteriliseerde glazen flessen. Sluit de flessen na het vullen goed af met strakke deksels. Voor de beste houdbaarheid op lange termijn plaatst u de flessen in een grote pan met water en kookt u ze nog eens 10 minuten.

Lees ook:

Princess Roses