PERFECT: Macaroni met gehakt en gegratineerde kaas

PERFEITO: Macarrão com carne picada e queijo gratinado Tips voor het kweken van bloemen


Pasta met gehakt is een snelle en gemakkelijke manier om pasta te bereiden en bovendien een zeer voordelig gerecht.

Wie zei dat perfectie niet te vinden is in een geruststellend pastagerecht? Bereid je voor op een explosie van smaken en texturen die je bij elke hap naar meer zullen laten verlangen! We hebben het over een opnieuw uitgevonden klassieker: pasta met gehakt en kaasgratin.

Stel je de onweerstaanbare combinatie voor van al dente pasta gesmoord in een smaakvolle vleessaus, alles bekroond met een royale laag gesmolten, goudbruine kaas.

PERFECT: Macaroni met gehakt en gegratineerde kaas

Als u van comfortfood houdt, is dit uw ticket naar de gastronomische hemel. Dus pak je pastalepel en begin aan deze reis vol culinair genot!

Ingrediënten voor 4-5 personen:

  • ½ kg gehakt (mengsel van varkensvlees en rundvlees)
  • 250 gram pasta
  • 450 g gebakken tomaat
  • 30 g gehakte ui
  • 180 g geraspte mozzarellakaas
  • 1 teentje gehakte knoflook
  • ½ theelepel oregano
  • Grondpeper
  • Olijfolie
  • Sal

Instructies:

  1. Begin met het verwarmen van een pan met veel water en voeg zout en pasta toe als het begint te koken. Kook gedurende de tijd aangegeven op de verpakking van de fabrikant. Je kunt elk soort deeg gebruiken dat je verkiest; Deze keer ga ik ellebogen gebruiken.
  2. Als de pasta klaar is, haal je de pan van het vuur, laat hem uitlekken in de gootsteen en zet opzij. Verhit vervolgens een koekenpan op middelhoog vuur met 2 eetlepels olijfolie en voeg, als deze heet is, de gesnipperde ui en de gehakte knoflook toe. Kook een paar minuten tot de ui transparant en licht goudbruin wordt.
  3. Voeg het gehakt toe aan de pan en breng op smaak met zout, gemalen zwarte peper en oregano. Kook continu tot het vlees volledig gaar is en gebruik tegelijkertijd een vork om het in kleine stukjes te breken. U kunt zelf het soort vlees kiezen dat u verkiest.
  4. Wanneer het vlees van kleur verandert, voeg je de gebakken tomaten of tomatensaus toe aan de pan, meng goed en kook gedurende 2 minuten zodat alle smaken zich vermengen.
  5. Zet het vuur uit en haal de pan van het fornuis. Voeg de uitgelekte pasta toe aan de koekenpan en meng tot de pasta en de saus goed zijn opgenomen.
  6. Doe het pastamengsel in een ovenvaste schaal en strooi de geraspte kaas erover. Je kunt mozzarella of welke kaas dan ook gebruiken, zolang deze maar goed smelt.
  7. Verwarm de oven voor op 180 graden, indien mogelijk met boven- en onderwarmte samen. Plaats de schaal op het middelste rooster en bak tot de kaas gesmolten en goudbruin is, indien gewenst.
  8. Haal de oven eruit wanneer het u uitkomt en serveer direct, zodat het gerecht niet afkoelt. Het beste aan deze pasta is dat hij supergemakkelijk te bereiden is en een recept is dat kan worden opgenomen in het weekmenu, omdat het het hele gezin, vooral kinderen, zal plezieren. Genieten!





Princess Roses