Pastarecept met zalm en dragon. Het ideale gerecht voor een familielunch

paste somon Tips voor het kweken van bloemen

  • Pastarecept met zalm en dragon
  • Het ideale gerecht voor een familielunch

Pasta is heerlijk en kan in veel recepten gecombineerd worden. Het recept voor zalm en dragon is smaakvol en klaar in slechts een paar minuten, zonder enige complicaties. Het resultaat zal uitzonderlijk zijn en u zult zelfs de meest kieskeurige mensen tevreden stellen.

ingrediënten

  • 300 g pasta
  • 200 g gefileerde zalm
  • 2 eetlepels boter
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 1/2 kopje slagroom
  • Sap van een halve citroen
  • 2 eetlepels verse dragon, fijngehakt
  • Zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
  • Geraspte Parmezaanse kaas, voor serveren
  • Verse dragonblaadjes, ter decoratie

Methode van voorbereiden

Breng een grote pan water aan de kook. Voeg zout toe aan het water als het begint te koken. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente. Giet ze af en bewaar een deel van het kookwater.

Terwijl het kookt, verwarm je een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg een eetlepel boter toe en laat smelten. Kruid de zalm met peper en zout. Leg de zalm in de pan en schroei aan elke kant ongeveer 3-4 minuten, of tot hij mooi bruin en gaar is. Haal het uit de pan en bewaar het opzij.

Voeg in dezelfde pan de andere eetlepel boter en de gehakte knoflook toe. Fruit de knoflook ongeveer een minuut tot hij gaat geuren. Voeg de room toe en laat 2-3 minuten koken tot de saus begint in te dikken. Voeg het citroensap en de gehakte dragon toe. Breng op smaak met zout en peper.

Voeg de gekookte pasta toe aan de pan en roer goed om de romige saus te bedekken. Snijd de geschroeide zalm in grotere stukken en doe deze in de pan en meng hem voorzichtig met de pasta en de saus. Serveer de pasta met zalm en dragon onmiddellijk, bestrooid met geraspte Parmezaanse kaas en verse dragonblaadjes. Eventueel kun je ook wat versgemalen zwarte peper toevoegen.

De voordelen van zalmconsumptie

het is een uitstekende bron van omega-3-vetzuren, vooral EPA (eicosapentaeenzuur) en DHA (docosahexaeenzuur). Deze vetzuren zijn essentieel voor de gezondheid van hersenen, hart en ogen en helpen het risico op hart- en vaatziekten en ontstekingen te verminderen.

Het voorziet het lichaam van hoogwaardige eiwitten, die essentieel zijn voor de opbouw en het herstel van weefsel en voor het behoud van de spiermassa.

Zalm is een rijke bron van essentiële vitamines en mineralen zoals vitamine D, vitamine B12, vitamine B6, niacine, selenium en fosfor. Deze voedingsstoffen zijn belangrijk voor het optimaal functioneren van het lichaam.

Regelmatige consumptie van zalm kan helpen het LDL-cholesterol (het “slechte” cholesterol) te verlagen en het HDL-cholesterol (het “goede” cholesterol) te verhogen, waardoor het risico op hart- en vaatziekten wordt verminderd.

Verbetert de gezondheid van de botten: Zalm is een goede bron van vitamine D en calcium, die essentieel zijn voor gezonde botten en tanden, en helpen osteoporose en andere botgerelateerde aandoeningen te voorkomen.

LEES OOK:

Princess Roses