Pastarecept met champignons en paprika. Een eenvoudig gerecht voor het weekend en de vastenperiode

Preparat gustos pentru masa de post Tips voor het kweken van bloemen

  • Pastarecept met champignons en paprika
  • Welke ingrediënten heb je nodig?
  • Wat is de bereidingswijze?

Het recept voor pasta met champignons en paprika is niet alleen heerlijk en boordevol wapens, maar ook kleurrijk en boordevol voedingsstoffen, waardoor het ideaal is voor een vastenmaaltijd of een gezond vegetarisch diner. Hier vind je de ingrediënten die je hiervoor nodig hebt, en hoe je het klaarmaakt!

Pastarecept met champignons en paprika

Voor een lunch of vastendiner vol smaken hebben wij een paprika voor u klaargemaakt. Dit gerecht is eenvoudig, snel en ontzettend lekker.

Ingrediënten:

-400 g pasta (penne, fusilli, spaghetti)

-300 g champignons, in plakjes gesneden

-1 rode paprika, in blokjes gesneden

-1 gele paprika, in blokjes gesneden

-3 teentjes knoflook, fijngehakt

-400 ml tomatensap of gepureerde tomaten

-2 eetlepels olijfolie

-1 theelepel gedroogde oregano

-1 theelepel gedroogde basilicum

– hoog

-pijper

-optioneel: verse peterselie

Methode van voorbereiden:

Maak de champignons en paprika schoon en snijd ze. Snijd de knoflook fijn. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente. Giet af en zet opzij.

Verhit de olijfolie in een grote pan. Voeg de knoflook toe en bak 1-2 minuten tot het aromatisch is. Voeg de champignons en de in blokjes gesneden paprika toe. Laat ze koken tot de groenten gaar zijn en de champignons van kleur veranderen, ongeveer 5-7 minuten.

Giet het tomatensap over de groenten, voeg oregano, basilicum, zout en peper toe. Meng goed en laat de saus 10 minuten doorkoken, zodat de smaken goed vermengen.

Voeg de uitgelekte pasta toe aan de pan, over de groentesaus heen. Roer goed door, zodat de pasta goed bedekt is met de saus. Pas indien nodig zout en peper naar smaak aan. Serveer de pasta warm met vers gehakte peterselie. Goede eetlust!

Lees ook:

Princess Roses